Katalóg

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.05.2021 05:05

100 rokov spoločnosti PFISTERER - spojenie energie pre budúcnosť

Či už ide o rýchlo rastúce megamestá, prechod na udržateľnú energiu alebo čistú mobilitu, výzvy pre zamestnancov spoločnosti PFISTERER nie sú dnes o nič menšie ako v minulosti. Ich úlohou je nájsť riešenia pre bezpečný a spoľahlivý prenos energie v malom aj veľkom meradle a často nepozorovane, v nadzemných vedeniach a rozvodniach, či v domácich prípojkách a tiež vo vlakoch a veterných turbínach. Výrobky spoločnosti PFISTERER zohrávajú v našom každodennom živote zásadnú úlohu. Spoločnosť, ktorá má vždy na zreteli riešenia pre budúcnosť, oslávi v roku 2021 svoje 100. výročie.

"Karl Pfisterer založil našu spoločnosť v roku 1921 s cieľom vyvinúť efektívnejšiu a bezpečnejšiu elektrickú armatúru. Jeho odhodlanie poskytovať najlepšie riešenia zostáva spoločnosti PFISTERER dodnes a zahŕňa všetky oblasti energetickej infraštruktúry - od výroby po prenos a tiež distribúciu. Vďaka tomu sme jedným z popredných nezávislých svetových výrobcov káblového príslušenstva, izolátorov a riešení pre nadzemné vedenia," hovorí Dr. Konstantin Kurfiss, člen predstavenstva spoločnosti PFISTERER. Táto rodinná spoločnosť je vynálezcom, priekopníkom a poskytovateľom riešení s jedinečnými inovačnými skúsenosťami, ktoré už 100 rokov formujú budúcnosť energetického priemyslu. Riešenia spoločnosti PFISTERER možno nájsť vo všetkých typoch energetických sietí, nad zemou aj pod zemou. Výrobky PFISTERER sa používajú v železničných sieťach, vysokorýchlostných vlakoch, ako sú ICE a TGV, a v železničných bezpečnostných systémoch. "Keďže sme prítomní na nespočetných rozhraniach prenosu energie, naše inovácie majú obrovský vplyv na našich partnerov," vysvetľuje Dr. Kurfiss. "Preto neustále premýšľame o budúcnosti a trendoch v oblasti prenosu a distribúcie energie. Dnes ponúkame riešenia pre výzvy zajtrajška".

Otázky, ktorým spoločnosť čelí pri pohľade do budúcnosti, sú aktuálnejšie ako kedykoľvek predtým: Ako môžeme udržateľným spôsobom vyrábať energiu na uspokojenie budúcich potrieb? Ako posilniť energetické siete proti výpadkom spôsobeným extrémnym počasím v meniacej sa klíme a zároveň uviesť energiu do súladu so životným prostredím a potrebami rýchlo rastúceho počtu obyvateľov miest?

Rastúce mestské oblasti - výzvy budúcnosti

Celosvetový dopyt po energii neustále rastie - len od 70. rokov minulého storočia o viac ako 160 % - a naďalej sa zvyšuje, pričom do roku 2040 sa očakáva ďalší 30-percentný nárast. V tom istom období sa počet obyvateľov miest na celom svete zdvojnásobí z 3,6 miliardy na 6,3 miliardy. "Aby sa v budúcnosti zachovali spoľahlivé dodávky do rastúcich mestských oblastí, musí sa do miest dopravovať viac elektrickej energie - a to na stále väčšie vzdialenosti: do vnútrozemia z veterných elektrární na mori a zo solárnych elektrární na juhu do priemyselných oblastí na severe. Umožňujú to napríklad naše silikónové kompozitné izolátory - pre kompaktné a estetické vysokonapäťové prenosové vedenia, ktoré sa tešia veľkej obľube verejnosti," povedal Stephan Götschel, člen predstavenstva spoločnosti PFISTERER Holding AG.

Ako priekopník v oblasti veterných elektrární na mori so skúsenosťami s mnohými projektmi veterných fariem ponúka spoločnosť PFISTERER aj vhodné technológie pripojenia pre veterné turbíny, morské plošiny, batériové úložiská a solárne elektrárne. V dôsledku extrémneho počasia spojeného so zmenou klímy sa celosvetovo zvyšuje riziko výpadkov elektrickej energie. V tomto prípade jedinečné núdzové koncepty spoločnosti PFISTERER pomáhajú dodávateľom energie rýchlo vykonať opravy v prípade poškodenia a môžu sa použiť aj ako dočasné obtokové systémy na modernizáciu siete, generálne opravy, údržbu a testovanie.

Spoločnosť PFISTERER prináša energiu ľuďom - nad zemou aj pod ňou

Spoločnosť PFISTERER podporuje energetický priemysel technológiami nadzemného vedenia, káblovými systémami a komponentmi pre distribúciu energie už od roku 1921. Spočiatku pre novo sa rozvíjajúce miestne siete, neskôr od roku 1937 aj v sektore vysokého napätia (VN). Prvými výrobkami boli oceľové komponenty, ako napríklad závesy. Neskôr sa v závode v Gussenstadte, ktorý bol založený v roku 1946, vyrábali svorky vzdušného vedenia VN a napínacie armatúry. Tieto úspešné riešenia si rýchlo získali medzinárodné renomé. V 60. rokoch 20. storočia bolo rozširovanie prenosových sietí VN v Európe v plnom prúde. Odvtedy sa riešenia spoločnosti PFISTERER vyskúšali pri výstavbe nadzemných vedení v extrémnom alpskom teréne, v juhoafrickej púšti, v oblasti Perzského zálivu a na priehrade Guri vo Venezuele - od 110 V do 1 100 kV. Ako priekopník v oblasti technológie VN káblových prípojok ponúka PFISTERER aj príslušenstvo a riešenia pre podmorské a podzemné káblové systémy vrátane inštalácie káblov na kľúč. Inteligentné príslušenstvo na zber prevádzkových údajov bude v budúcnosti zohrávať čoraz dôležitejšiu úlohu.

Inovácia ako hnacia sila podnikania

Spoločnosť PFISTERER čelí budúcim výzvam so znalosťami, ktoré vychádzajú zo sto rokov skúseností. Tieto znalosti sa neustále vyvíjali spolu s technologickým pokrokom - a technológia napredovala vďaka znalostiam spoločnosti PFISTERER. Početné inovácie a patenty sú neustále hnacou silou nášho rastu. Vďaka ich úspechu sa spoločnosť PFISTERER stala celosvetovo aktívnou spoločnosťou - s distribučnou sieťou v 70 krajinách a 21 pobočkami v Európe, Severnej a Južnej Amerike, Ázii a na Strednom východe. Pracovná sila 2100 zamestnancov po celom svete, najmodernejšie výrobné procesy a bezproblémový systém riadenia kvality, to všetko je zárukou, že budeme aj v budúcnosti poskytovať tie správne riešenia.

Naša jubilejná webová stránka 100years-pfisterer.com ponúka zábavný pohľad na budúce a minulé požiadavky na energetické siete na celom svete - a na riešenia spoločnosti PFISTERER.

Viac noviniek


Winterbach, Nemecko - 06. februára 2024 - Systém zásuvných spojení CONNEX od spoločnosti PF...

Winterbach, Nemecko - 7. novembra 2023

Pri pobreží Dolného Saska bo...


Winterbach, Nemecko - 26.09.2023 -

Prevádzkovateľ prenosovej siete TenneT po...

Karl-Heinz Pfisterer sa stáva čestným predsedom dozornej rady SE.

Winterbach, Nemecko - 15. júna 2023 -

Spoločnosť Pfisterer, popredný poskytovateľ riešení...

Distribúcia a prenos energie sú hlavnými kompetenciami spoločnosti PFISTERER už takmer 100 rokov....