Katalóg

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Hydraulické klapky uľahčujú prevádzku aktívneho vzorkovača vzduchu

Požiadavky na monitorovanie prostredia pri aseptickom spracovaní vo farmaceutickom a zdravotníckom priemysle sú čoraz náročnejšie. S cieľom poskytnúť laboratóriám nový zlatý štandard v oblasti mikrobiologického monitorovania a odberu vzoriek aktívneho vzduchu vyvinula britská spoločnosť Pinpoint Scientific inovatívny systém. Na zabezpečenie vynikajúcej manipulácie je teraz ImpactAir-140 vybavený hydraulickými tlmičmi, ktoré dodáva spoločnosť ACE Fabreeka UK.

Spoločnosť Pinpoint Scientific Ltd. navrhuje a vyrába rad vysokokvalitných produktov na monitorovanie mikrobiálneho prostredia pre farmaceutické čisté priestory a iné vysoko kontrolované prostredia. "Sme technologicky orientovaná spoločnosť a pevne veríme v zapojenie zákazníkov do celého procesu vývoja, aby sme zabezpečili, že naše produkty budú presne spĺňať ich požiadavky. Na vývoji našich vzorkovačov vzduchu a povrchových vzoriek sa podieľali dve z najväčších farmaceutických spoločností na svete," uvádza Gethin Jones, výkonný riaditeľ celosvetovo pôsobiaceho podniku so sídlom v Bridgende vo Walese, neďaleko Cardiffu v Spojenom kráľovstve. Na otázku o kvalitách ImpactAir-140 sa obzerá späť na vývoj a hovorí, že spoločnosť si myslela, že je najvyšší čas, aby sa výber monitorov vzduchu 140 mm Slit-to-Agar aktualizoval. Keďže spoločnosť Pinpoint Scientific verí vo vývoj len tých najkvalitnejších a najvýkonnejších výrobkov, ImpactAir má celý zoznam výhod oproti najbližším konkurentom. Konštrukcia z nehrdzavejúcej ocele nevylučuje častice, ponúka veľmi nízke vibrácie a má univerzálny zdroj napájania so spotrebou energie menšou ako 50 W, pričom obsluhu uľahčuje veľký prehľadný dotykový displej a možnosť diaľkového ovládacieho panela. Systém je plne validovaný podľa normy ISO 14698 na fyzikálnu a biologickú účinnosť, možno ho vybaviť celým radom príslušenstva a napriek tomu sa môže pochváliť len polovičnou plochou a o 4 kg nižšou hmotnosťou ako jeho najbližší konkurent. Na rozdiel od iných vzorkovačov tohto druhu má zabudovaný systém, ktorý neustále monitoruje a upravuje vzdialenosť medzi vstupom a agarovým povrchom, čo je faktor, ktorý môže v iných vzorkovačoch spôsobiť výrazné odchýlky vo výkonnosti. Záverom možno konštatovať, že používatelia vzorkovača ImpactAir pracujú s vyššou účinnosťou odberu vzoriek v porovnaní s referenčnými prístrojmi a najbližším konkurentom, čo z neho robí nový zlatý štandard monitorovania a odberu vzoriek v laboratórnych prostrediach triedy A až D.

S cieľom čo najviac uľahčiť každodennú prácu v čistých priestoroch laboratórií v špičkovom potravinárskom sektore alebo v oblasti zdravotníckej techniky, ako aj vo farmaceutickom priemysle, konštruktéri spoločnosti Pinpoint Scientific vytvorili jedinečné riešenie, ktoré bolo premyslené do najmenších detailov. Počas hľadania vysokokvalitných komponentov a pri práci na zlepšení prevádzky veka s kvalitným riešením pre lineárne riadenie pohybu sa inžinieri obrátili na spoločnosť Applied Automation, jedného z distribútorov spoločnosti ACE Fabreeka UK. Po zvážení všetkých požiadaviek a želaní im terénny inžinier odporučil hydraulické tlmiče.

Hydraulické tlmiče plnené špeciálnym olejom pre špeciálne riešenie

Wyn Gordge, Area Manager pre ACE Fabreeka UK, opisuje počiatočnú situáciu: "Často sme úspešne spolupracovali s naším distribútorom Applied Automation a v tomto prípade spolupráca rýchlo viedla k želanému výsledku aj pre spoločnosť Pinpoint Scientific." Rozhodujúcim bodom pre použitie hydraulických tlmičov bola požiadavka zákazníka, aby sa veko vzorkovnice dalo otvoriť bez väčšej námahy. Bez tejto požiadavky by boli vhodnými komponentmi na riadenie pohybu priemyselné plynové pružiny, ktoré možno presne nastaviť na požadovanú rýchlosť otvárania a zatvárania pomocou ventilu, ktoré spoločnosť ACE ponúka z nehrdzavejúcej ocele. Vybrali sa však hydraulické tlmiče, pretože poskytujú konštantnú rýchlosť posuvu v kombinácii s jednoduchou nastaviteľnosťou a na spustenie procesu otvárania veka ich stačí len zľahka poklepať. Ďalším plusom je skutočnosť, že hydraulické tlmiče umožňujú jemný proces zatvárania s dodatočným tlmením.

Spoločnosti ACE a Applied Automation dokázali demonštrovať ďalší silný príklad: tím, ktorý je známy ako kompetentný vývojový partner a oceňovaný pre riešenia prispôsobené zákazníkom, aj pri počiatočnej dodávke malých množstiev dosiahol majstrovské dielo hydrauliky. Keďže produkty na monitorovanie mikrobiálneho prostredia ImpactAir-140 sa väčšinou používajú v kritických laboratórnych podmienkach a čistých priestoroch, použitie minerálneho oleja ako tlmiaceho média vo valcovom telese brzdy neprichádzalo podľa špecifikácií spoločnosti Pinpoint Scientific do úvahy. Vzhľadom na túto požiadavku a vzhľadom na citlivé oblasti použitia sa spoločnosť ACE rozhodla naplniť tlmiče špeciálne rafinovaným rastlinným olejom s veľmi podobnou viskozitou a životnosťou. V priebehu návrhu výrobku prispeli inžinieri zo spoločnosti Pinpoint Scientific nerezovými objímkami, ktorými sú pokryté vonkajšie telesá hydraulických tlmičov, ktoré sú vyrobené z potiahnutej ocele. Na jednej strane kryty z nehrdzavejúcej ocele umožňujú lepšiu hygienu vzhľadom na prísne požiadavky na čisté priestory a na druhej strane materiál puzdier zodpovedá zvyšku jednotky.

Komponenty ACE, ktoré sa v tomto prípade nachádzajú, sú hydraulické tlmiče typu HB15-50 s priemerom vonkajšieho telesa 15 mm a zdvihom 50 mm, vďaka čomu sú ideálne na ľahké otváranie veka a jeho udržiavanie v požadovanom uhle otvárania 60 stupňov. Tieto hydraulické tlmiče sa dodávajú s variabilným nastavením tlakovej a výsuvnej sily v rozsahu od 20 N do 800 N. Inštalácia týchto hydraulických tlmičov je vďaka nastavovaciemu segmentu na pieste hračkou. Vďaka ich vysokej kvalite a dlhej životnosti neexistujú prakticky žiadne obmedzenia, pokiaľ ide o želania zákazníkov, ako je spoločnosť Pinpoint Scientific, s ohľadom na frekvenciu otvárania a zatvárania špičkových riešení, ako je ImpactAir-140. Ak nepracujú vo farmaceutických čistých priestoroch a iných vysoko kontrolovaných prostrediach, tieto špičkové komponenty na presné riadenie pohybu sa používajú predovšetkým v najrôznejších automobilových alebo priemyselných konštrukciách, ale aj v elektrotechnickom, nábytkárskom a voľnočasovom priemysle.

Viac noviniek

Pri testovaní invalidných vozíkov výrobcovia z pochopiteľn&ya...

Špecialisti na núdzové zastavenie oslavujú premiéry vo filme a televízii
Pokiaľ ide o technológiu priemyselného tlmenia, spoločnosť ACE je jedným z prvých kontaktov pre väčšinu inžinierov a konštruktérov na celom svete. Bez ohľadu na to, aké otázky majú odborníci v týchto dňoch, spoločnosť ACE na ne vždy rýchlo odpovie, a to buď online, alebo prostredníctvom osobného kontaktu na mieste.

V konštrukcii invalidných vozíkov je ešte veľa priestoru na zlepšenie. Dôkazom toho je jednonápra...

Úľava pri manipulácii a prestavbe: univerzálny skrutkovač s plynovou ťažnou pružinou a štrukturálnymi tlmičmi od spoločnosti ACE
v univerzálnom skrutkovači spoločnosti Metallatelier GmbH