Katalóg

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

26.06.2021 05:06

Flexibilná ochrana pred prachom a prievanom

Spoločnosť KULLEN-KOTI dodáva kefové systémy pre mnohé profesie v stavebníctve

Vďaka širokej škále variantov a typov sú kefové systémy KULLEN-KOTI nenahraditeľnými funkčnými prvkami v mnohých oblastiach stavebníctva. V závislosti od oblasti použitia preberajú úplne odlišné úlohy. Kým pri výrobe brán, dverí a okien sa používajú ako flexibilné tesnenia, pri stavebných strojoch a zariadeniach slúžia ako nástroje pre povrchovú, čistiacu a spracovateľskú techniku. Tu sa dočítate, ktoré kefy v súčasnosti dominujú na scéne v odboroch stavebníctva a pozemného staviteľstva.

Ak ide pri konštrukcii brán, dverí a okien o realizáciu pohodlných a tesných pohybových a uzatváracích mechanizmov, potom sú páskové a tesniace kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI súčasťou štandardného sortimentu komponentov, ktoré používajú mnohí výrobcovia. Možno ich totiž použiť na realizáciu otočnej, posuvnej a klznej kinematiky s nízkym trením a nízkou hlučnosťou, ako aj na tesniace riešenia, ktoré poskytujú spoľahlivú a trvalú ochranu proti prachu, nečistotám, prievanu, vlhkosti, hmyzu a hluku. To isté platí aj pre klasické aplikácie v suchej výstavbe, ako je realizácia priechodov pre káble, potrubia a rúry s nízkym prievanom a šetrné k inštalácii. KULLEN-KOTI v súčasnosti ponúka rozsiahle portfólio vysokokvalitných pásových a tesniacich kief, ktoré sú špeciálne prispôsobené rôznorodým požiadavkám v týchto odvetviach stavebníctva. Výrobcovia dverí a okien majú vždy na výber medzi mnohými základnými verziami s rôznymi profilmi a materiálmi obloženia alebo predkonfigurovanými, na inštaláciu pripravenými systémami kief.

Tesnenie a delenie

V závislosti od typu a variantu majú lištové a tesniace kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI profily z ocele, hliníka alebo plastu, ktoré sú primárne vybavené obložením z plastových štetín. Môžu mať podobu pásov, krúžkov alebo kotúčov a pomocou vhodných držiakov ich možno umiestniť do pásov alebo valcov. Sú k dispozícii v mnohých rôznych farbách RAL. V závislosti od konštrukcie sú odolné aj voči kyselinám a chemikáliám a sú vhodné pre široký rozsah teplôt od -45 °C do +120 °C. Ak sú vybavené kovovým držiakom a drôteným lemovaním, môžu sa používať aj pri ešte vyšších teplotách.

V mnohých prípadoch sú pásové a tesniace kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI funkčne oveľa lepšie ako iné typy tesnení - napríklad bežné gumové tesnenia. Platí to najmä pre skupinu pružných tesniacich kefiek, ktoré ponúkajú veľké plus: Stlačiteľnosť ich obloženia. To znamená, že vlákna výplne sa po fáze stlačenia (zotavenia) vždy opäť narovnajú a zostávajú tak zárukou vysokého tesniaceho účinku kefy počas dlhého obdobia. Okrem toho stlačiteľnosť výplne umožňuje veľmi presné a jednoduché vloženie tesniacej kefy do rohov a hrán.

Čistenie, odstraňovanie, vyhladzovanie

Okrem konštrukcie dverí a okien sa kefové systémy KULLEN-KOTI nachádzajú aj v mnohých iných oblastiach stavebníctva. Technické zameranie je tu predovšetkým na rôzne remeslá čistiacej techniky, ako aj na povrchovú úpravu a úpravu škár. Napríklad pri výrobe betónových prefabrikátov je mechanické čistenie debnenia a odlievacích foriem doménou kotúčových a valčekových kief KULLEN-KOTI. Používajú sa ako rotačné nástroje v rôznych vyhotoveniach s oceľovými, plastovými alebo abrazívnymi obrubami, a to v automatizovaných čistiacich systémoch aj v ručne vedených strojoch. Uvoľňujú vnútorné steny odlievacích foriem pre prefabrikované betónové diely od rušivých zvyškov materiálu, aby sa zaručila vysoká kvalita povrchu následne odlievaných dielov. Pri čistení debniacich dosiek sa používajú na šetrné odstraňovanie nánosov z povrchu. Na druhej strane sú uzlové jednokotúčové kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI veľmi vhodné na cielené čistenie deliacich a dilatačných škár po rezaní. Často sa používajú v mobilných stavebných strojoch na vyčesávanie uvoľneného alebo prilepeného kameňa, prachu alebo čiastočiek nečistôt zo škár.

Dokončovanie a zušľachťovanie povrchov

Ďalšou aplikáciou súvisiacou so stavebníctvom, v ktorej hrajú valcové kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI významnú úlohu, je dizajnovo orientované dokončovanie a zušľachťovanie prírodného a betónového kameňa. Kefové systémy používané na tento účel sa používajú napríklad na štruktúrovanie povrchov žulových a mramorových dosiek, ako aj fasádnych, murovacích a dlažobných kameňov s cieľom dosiahnuť rôzne vizuálne efekty. Na realizáciu špeciálnych vintage a ageing efektov spoločnosť ponúka špeciálne antické kefy, a ak je cieľom veľmi hladký povrch, KULLEN-KOTI odporúča brúsne valčekové kefy so zrnitosťou karbidu kremíka. Rozšírené je aj vysoko efektívne používanie špirálových valčekových kief KULLEN-KOTI v tzv. curlingových strojoch. Vďaka špeciálnym abrazívnym štetinám Anderlon (náplň ANS) umožňujú súčasné čistenie, vyhladzovanie a optickú úpravu betónových plôch.

Zametanie a čistenie

S použitím technických kief v stavebníctve úzko súvisí ich využitie pri čistení a čistení verejných priestranstiev. Tu sú to najmä rotačné zametacie a plecie kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI, ktoré sa dajú namontovať na stroje a vozidlá čistiacej techniky a zabezpečujú čisté a udržiavané ulice, námestia, športové zariadenia, parky a záhrady. V zime sa technické kefy používajú aj na odpratávanie snehu.

Mimochodom, používatelia, strojní inžinieri a konštruktéri v stavebníctve sa môžu so svojimi otázkami o kefovej technike obrátiť na skúšobné centrum kief spoločnosti KULLEN-KOTI v Reutlingene. V modernom strojovom parku a pod vedením posádky odborníkov sa tu môžu vykonávať záťažové testy, porovnávacie testy, dlhodobé skúšky alebo špecifické aplikácie. KULLEN-KOTI Brush TestCenter môže tiež poskytnúť cenné služby pri vývoji nových riešení kief alebo pri ďalšej optimalizácii existujúcich systémov kief, ako aj kreatívnu pomoc v problémových prípadoch.

Viac noviniek

Cielené riešenia na veľmi jemné brúsenie a zaobľovanie hrán


Ide o...

Technické kefy sú už mnoho rokov súčasťou základného vybavenia mnohých drevoobrábacích strojov a systémov. Používajú sa tu v mnohých rôznych prevedeniach a veľkostiach.

Naše prepravné valce pece sú vybavené špeciálnymi drôtenými obrubami, ktoré sú odolné voči teplot...

Odihlovanie kefou sa považuje za jednu z najflexibilnejších a niekedy aj najekonomickejších metód...

Spoločnosť KULLEN-KOTI predstaví na veľtrhu Aluminium 2022 svoje transportné valce pre pece Transportné valce pre pece spoločnosti KULLEN-KOTI sú vybavené špeciálnymi drôtenými obrubami, ktoré sú odolné voči teplotám do 1 200 °C. Používajú sa na celom svete v horizontálnych linkách zariadení na tepelné spracovanie. Používajú sa po celom svete v horizontálnych linkách závodov na tepelné spracovanie, kde umožňujú presnú a povrchovo šetrnú dopravu hliníkových plechov a tabúľ. Na tohtoročnom veľtrhu ALUMINIUM v Düsseldorfe spoločnosť KULLEN-KOTI predstaví tento výnimočný typ kefy a poskytne informácie o mnohých možnostiach jej individuálneho doladenia. Spoločnosť nájdete v hale 7A v stánku D30.
Spoločnosť KULLEN-KOTI predstavuje kefové riešenia na automatizované odstraňovanie ostrých hrán