Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Uzamykacia skrutka s excentrickou pákou od spoločnosti KIPP

Praktické a ergonomické

Spoločnosť HEINRICH KIPP WERK predstavuje ďalšiu novinku zo skupiny výrobkov s uzamykacími skrutkami: Na trh sa teraz uvádzajú modely, v ktorých sa rozopnutie závory realizuje pomocou excentrickej páky. Keď používateľ posunie excentrickú páku mimo mŕtveho stredu excentra, závora sa uvoľní. Výhodami sú ergonomický dizajn, plochá konštrukcia, vysoká teplotná odolnosť, ako aj rýchle nastavenie.

Blokovacie čapy patria medzi štandardizované konštrukčné prvky, ktoré umožňujú rýchle nastavenie pohyblivých častí stroja. Vo väčšine prípadov sa čap vytiahne z protikusu zatiahnutím za sťahovací gombík alebo krúžok, aby sa časti stroja dostali do príslušnej polohy a potom sa tam opäť zafixovali. Pri nových aretačných čapoch sa tento proces uskutočňuje prostredníctvom excentrickej páky. Hlavnou výhodou je, že blokovací čap zostáva odpojený, keď sa páka rukoväte posunie mimo mŕtveho bodu excentra. To rieši problémy v prípade, keď je na skrini upevnených viacero zaisťovacích skrutiek, ku ktorým sa nemôže dostať manuálne jedna osoba súčasne. Obsluha môže ľahko uvoľniť jednu skrutku naraz bez toho, aby musela držať všetky rukoväte vo vysunutej polohe. Táto funkcia sa inak vyskytuje len na uzamykacích skrutkách s detenčnou drážkou, kde sa však rukoväť musí otáčať v natiahnutej polohe - proces preto trvá dlhšie. Výrobky s excentrickými páčkami sú naopak vhodné na pohodlné rýchle nastavenie.

Ďalším plusom je ergonomický tvar excentrickej rukoväte, ktorý umožňuje jednoduchú manipuláciu s malou námahou. Páčky s rukoväťou sú k dispozícii v čiernej aj dopravnej červenej farbe a sú vyrobené z plastu vystuženého sklenými vláknami. Tento plast je odolný voči vysokým teplotám a umožňuje trvalé používanie pri teplotách cca 160 °C a krátkodobé používanie pri teplotách max. 250 °C. Pokiaľ ide o závitové objímky a poistné kolíky, používateľ si môže vybrať medzi oceľovým a nerezovým vyhotovením.

Všetky závitové objímky sú k dispozícii s jemným závitom a v 4 veľkostiach (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Excentrické rukoväte sa dajú otáčať o 360° a keď sa nepoužívajú, sú výrazne plochejšie ako hríbové alebo T-rukoväte. To umožňuje aj zapustenú montáž výrobkov, čím sa zabráni rušivým kontúram.

Viac noviniek

Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží
Základy a postrehy vo formáte #kippresso
Keď je hygiena v centre pozornosti