Katalóg

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Spoločnosť Eppendorf oslavuje 60. narodeniny veľmi špeciálnej pipety

Rok 2021 je dôležitým medzníkom pre všetkých, ktorí pracujú v laboratóriu. Pred 60 rokmi spoločnosť Eppendorf uviedla na trh prvú priemyselne vyrábanú pipetu s piestovým zdvihom na svete, ktorá navždy zmenila manipuláciu s kvapalinami v laboratóriu. Pipeta "Marburg Pipette" spoločnosti Eppendorf, predstavená v roku 1961, obsahovala rovnaké základné prvky, ktoré sa v laboratóriách nachádzajú aj dnes: pružinový piest, ktorý sa presne zastaví na nastavenom objeme, a odnímateľnú plastovú špičku pipety.

Geniálna myseľ rieši problém
Do 50. rokov 20. storočia vedci pipetovali ústami; išlo o techniku, pri ktorej používateľ nasával tekutiny do tenkých sklenených skúmaviek ústami. Nielenže sa tieto ústne pipety bežne čistili nebezpečnými chemikáliami, napríklad kyselinou sírovou, ale neoficiálne správy spájali pipetovanie ústami s požitím nebezpečných látok - vrátane kultúry brušného týfusu a dokonca plutónia. Nemecký lekár Heinrich Schnitger, frustrovaný nedostatkami ústneho pipetovania, skonštruoval "zariadenie na rýchle a presné pipetovanie malých množstiev kvapaliny" a v roku 1958 podal patentovú prihlášku.

Eppendorf rozpoznal potenciál
Eppendorf bol prvý, kto rozpoznal význam Schnitgerovho vynálezu a ďalej ho rozvíjal. Táto práca vyvrcholila v "Marburgovej pipete" - prvej komerčnej pipete s piestovým zdvihom na svete, ktorú spoločnosť Eppendorf uviedla na trh v roku 1961. Spolu s prvou Eppendorfovou skúmavkou® na manipuláciu s mikrolitrovými objemami ("Eppi®"), mikrolitrovou odstredivkou a termomixérom vytvorila "Marburg Pipette" mikrolitrový systém spoločnosti Eppendorf; revolučný súbor nástrojov v mnohých vedeckých disciplínach, ktorý dnes určuje štandard vo výskumných laboratóriách na celom svete.

Sľubná budúcnosť
Uplynulo neuveriteľných 60 rokov od uvedenia prvej komerčnej pipety s piestovým zdvihom na trh spoločnosťou Eppendorf; nástroja, ktorý zásadne zmenil vedu. Tento kľúčový moment znamená, že DNA spoločnosti Eppendorf je v každej pipete s piestovým zdvihom, ktorá bola odvtedy vyrobená. Ale príbeh sa tu nekončí. Záväzok spoločnosti Eppendorf poskytovať najlepšie riešenia na manipuláciu s kvapalinami naďalej vedie k inovatívnym konštrukciám, ktoré robia laboratórnu prácu stále efektívnejšou, bezpečnejšou a všeobecne lepšou. Dnes si zákazníci spoločnosti Eppendorf môžu vybrať zo širokej škály prístrojov, spotrebného materiálu a služieb, aby splnili svoje potreby v oblasti manipulácie s kvapalinami a ďalej urýchlili svoj výskum


Viac noviniek

S prístrojom Mastercycler® X40 bude vaša každodenná laboratórna rutina nielen spoľahlivá a ef...

Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dve popredné spoločnosti v oblasti vedy o živej prírode, s potešením oznamujú svoju spoluprácu v rámci strategickej dohody o spoločnom marketingu.
propagačné akcie 01. septembra 2023 - 31. decembra 2023
V spoločnosti Eppendorf si uvedomujeme kľúčovú úlohu, ktorú plastový spotrebný materiál zohráva v laboratóriu. Zároveň si uvedomujeme, že rovnováha medzi požiadavkami modernej vedy a starostlivosťou o životné prostredie je kľúčovou výzvou pre manažment laboratória pre vedy o živej prírode. Preto sa riadime zásadou "Reduce, Reuse, Recycle" vždy a všade, kde je to možné, a čoraz viac sa spoliehame na používanie surovín na biologickej báze.

Tento rok udeľuje spoločnosť Eppendorf SE so sídlom v Hamburgu prestížnu cenu za výskum už po 28....

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus boli certifikované značkou ACT® sp...