Katalóg

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

21.12.2021 05:12

Eppendorf Research plus je prvou pipetou, ktorá získala označenie My Green Lab ACT

Jednokanálová pipeta Eppendorf Research® plus s variabilným objemom získala od neziskovej organizácie "My Green Lab®" certifikát "ACT®" Environmental Impact Factor Label. Zdôraznením zodpovednosti, konzistencie a transparentnosti (ACT) pri výrobe, spotrebe energie a vody, balení a konci životnosti uľahčuje laboratóriám výber udržateľnejších produktov. Výrobky s označením ACT sú nezávisle auditované spoločnosťou Sustainability Management & Strategy Collaborative (SMSC, poradenskou firmou pre postupy udržateľného riadenia) a publikované spoločnosťou My Green Lab.

Eppendorf Research plus pipety: vyrábané udržateľne, vysoko ergonomické a konštruované tak, aby vydržali

Eppendorf sa zaviazal neustále zlepšovať vplyv svojich obchodných aktivít na životné prostredie. Spoločnosť už zaviedla niekoľko krokov, ako napríklad výrobu všetkých pipiet Research plus v modernom zariadení poháňanom 100 % obnoviteľnou energiou, používanie opakovane použiteľných obalových systémov pre dodávateľov dielov a zvyšovanie podielu recyklovaného materiálu v obaloch.

Vďaka inovatívnym funkciám, ako sú pružinové kužele na zníženie síl pripevnenia hrotov a ergonomickému, ľahkému dizajnu, pipety Research plus podporujú zdravé pracovné podmienky v laboratóriu. Pri pravidelnom čistení a kontrole môžu vedcom slúžiť roky.

Eppendorf Research plus pipety sú prvým produktom vo svojej kategórii, ktorý získal certifikát ACT Label.

Medzi ďalšie produkty, ktoré získali My Green Lab ACT Lab Labels v roku 2021, patria Eppendorf Conical Tubes 25 ml, ako aj niekoľko Eppendorf CryoCube® ULT mrazničiek.

Pri hodnotení skúmaviek bolo mimoriadne pozitívne vyhodnotené, že tento nový formát skúmaviek môže vo veľkom počte rutinných aplikácií nahradiť konvenčnú 50 ml kónickú skúmavku, čím sa dosiahne nielen výrazná úspora materiálu pri jej výrobe, ale vďaka približne o 20 % nižšej výške si vyžaduje až o 33 % menej miesta na uskladnenie v mrazničke ULT, ako je CryoCube® F740hi. To znamená zvýšenie využitia kapacity mrazničky až o jednu tretinu, ako aj vysokú úsporu energie.

O značke ACT

Kritériá pre značku ACT, známe aj ako kritériá faktora vplyvu na životné prostredie (Environmental Impact Factor - EIF), boli vypracované s prispením odborníkov z odvetvia a externých zainteresovaných strán. Vedci, riaditelia pre udržateľnosť, odborníci na verejné obstarávanie a výrobcovia poskytli cennú spätnú väzbu ku kritériám EIF, čo viedlo k najkomplexnejšiemu programu označovania výrobkov pre produkty z oblasti biologických vied. proces označovania značkou ACT zahŕňa overenie udržateľných vplyvov výrobku, jeho prevádzky a konca jeho životnosti treťou stranou. Ukončenie tohto procesu je významným úspechom, ktorý ponúka výrobnej komunite základ a rámec pre neustále zlepšovanie.

Viac noviniek

S prístrojom Mastercycler® X40 bude vaša každodenná laboratórna rutina nielen spoľahlivá a ef...

Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dve popredné spoločnosti v oblasti vedy o živej prírode, s potešením oznamujú svoju spoluprácu v rámci strategickej dohody o spoločnom marketingu.
propagačné akcie 01. septembra 2023 - 31. decembra 2023
V spoločnosti Eppendorf si uvedomujeme kľúčovú úlohu, ktorú plastový spotrebný materiál zohráva v laboratóriu. Zároveň si uvedomujeme, že rovnováha medzi požiadavkami modernej vedy a starostlivosťou o životné prostredie je kľúčovou výzvou pre manažment laboratória pre vedy o živej prírode. Preto sa riadime zásadou "Reduce, Reuse, Recycle" vždy a všade, kde je to možné, a čoraz viac sa spoliehame na používanie surovín na biologickej báze.

Tento rok udeľuje spoločnosť Eppendorf SE so sídlom v Hamburgu prestížnu cenu za výskum už po 28....

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus boli certifikované značkou ACT® sp...