Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.12.2022 00:12

HEINRICH KIPP WERK - Udržateľné konanie

Skupina KIPP je spoločnosť WIN Charter

HEINRICH KIPP WERK a KIPP CCS podpísali Chartu WIN. V rámci iniciatívy Bádenska-Württemberska sa malé a stredné podniky (MSP) zaväzujú konať mimoriadne udržateľným spôsobom v súlade s 12 definovanými hlavnými zásadami. V aktuálnej správe o udržateľnosti obe spoločnosti zverejňujú svoje záväzky.

"Podpísanie charty WIN je jasným záväzkom k našej ekonomickej, ekologickej a sociálnej zodpovednosti," vysvetľuje Nicolas Kipp, výkonný riaditeľ skupiny KIPP. "Udržateľnosť a ochrana životného prostredia sú už mnoho rokov na prvom mieste nášho programu." V súčasnosti skupina KIPP definovala dve oblasti, v ktorých sa chce angažovať: na jednej strane je to blaho zamestnancov a na druhej strane témy energie a emisií.

Skupina KIPP ponúka širokú škálu opatrení, ktoré aktívne podporujú pohodu zamestnancov. Patrí medzi ne napríklad systém firemných návrhov, flexibilný pracovný čas vrátane možnosti home office a rôzne ponuky v rámci riadenia zdravia spoločnosti. "V budúcnosti by sme chceli tému rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom ešte rozšíriť," zdôrazňuje Nicolas Kipp. "V tejto súvislosti sme nedávno získali aj certifikát "berufundfamilie". Cieľom auditu je ďalší rozvoj personálnej politiky zohľadňujúcej rodinnú a životnú fázu, ktorý je prispôsobený potrebám."

V záujme ochrany klímy chce spoločnosť HEINRICH KIPP WERK v roku 2023 zaviesť systém environmentálneho manažérstva a získať certifikát podľa normy ISO 14001. Už boli prijaté mnohé opatrenia: Spoločnosti HEINRICH KIPP WERK a KIPP CCS prešli na ekologickú elektrinu a LED osvetlenie. Chladenie strojov

v HEINRICH KIPP WERK sa vykonáva voľným chladením pri nízkych vonkajších teplotách. Odpadové teplo z kompresorov sa využíva na výrobu teplej vody a vykurovanie miestností. "Budeme sa ďalej usilovať o zníženie emisií skleníkových plynov a zvýšenie energetickej účinnosti," hovorí Alexander Kruppa, generálny riaditeľ spoločnosti KIPP CCS. "Patrí sem aj zavedenie energetického controllingu, aby boli naše energetické toky transparentné."

Správu o udržateľnosti spoločnosti KIPP si môžete stiahnuť tu.

Viac noviniek

Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží
Základy a postrehy vo formáte #kippresso
Keď je hygiena v centre pozornosti