Katalóg

Výrobca resveratrolu

26.06.2023 11:00

Výrobca resveratrolu

Odpoveď na inzerát

Resveratrol je druh neflavonoidnej polyfenolovej zlúčeniny, ktorá je antitoxínom produkovaným mnohými rastlinami, keď sú stimulované. Môže sa syntetizovať v listoch a šupkách hrozna a je bioaktívnou zložkou vína a hroznovej šťavy.



Čistý resveratrol sa javí ako bezfarebné acikulárne kryštály bez chuti, nerozpustné vo vode, ľahko rozpustné v éteri, chloroforme, metanole, etanole, acetóne, etylacetáte a iných organických rozpúšťadlách, s teplotou topenia 256 - 258 ℃ a teplotou sublimácie 261 ℃. V prípade vystavenia alkalickému roztoku, ako je amoniak, sa zmení na červenú; a ak je vystavený chloridu železitému a ferrikyanidu draselnému, nastáva chromogénna reakcia. Táto vlastnosť je užitočná pri identifikácii resveratrolu.



Prírodný resveratrol má cis aj trans štruktúru. V prírode sa vyskytuje najmä v trans konformácii. Obe štruktúry sa môžu kombinovať s glukózou za vzniku cis- a trans-resveratrol glykozidov. Cis a trans-resveratrol glykozidy pôsobením črevných glykozidáz môžu uvoľňovať resveratrol. Pôsobením UV žiarenia sa trans-resveratrol môže premeniť na cis-izomér.




Odpoveď na inzerát

Kategória
Ponuky

Štát
Čína

Oblasť
Shanxi