Katalóg

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

12.08.2021 00:08

RotoClamp - silné upínanie pre bezpečnú výrobu

Výkonné upínacie systémy RotoClamp od spoločnosti HEMA sú ideálne na upínanie rotačných polôh v osiach, stoloch a otočných hlavách strojov. Keďže upínací systém pracuje na princípe fail-safe, upína osi rýchlo a veľkou silou aj v prípade výpadku elektrického prúdu.

Bezpečné a presné výrobné procesy s pneumatickými upínacími systémami od spoločnosti HEMA
Mnohé stroje a systémy v priemyselnej výrobe majú osi a vretená, ktoré je potrebné bezpečne upnúť v rôznych pracovných polohách. Pre tieto aplikácie ponúka spoločnosť HEMA RotoClamp: rotačný upínací systém, ktorý možno použiť aj ako bezpečné zariadenie. RotoClamp sa vyznačuje vysokými upínacími silami pri relatívne nízkych prevádzkových tlakoch. Umožňuje to pneumatický princíp činnosti upínacieho systému, ktorý je založený na pružinovom akumulátore. Odvzdušnením vnútornej komory pružinovej membrány a odvzdušnením vonkajšej komory pružinovej membrány sa membrána odľahčí. V dôsledku toho sa upínací prvok pružne deformuje v oblasti upínacej plochy a tlačí na upevňovaný hriadeľ. V prípade potreby možno upínaciu silu ďalej zvýšiť privedením ďalšieho stlačeného vzduchu do komory vonkajšej pružnej membrány pomocou funkcie posilňovača.

V prípade výpadku tlaku sa os okamžite upne (verzia fail-safe). Reakčný čas je vďaka pneumatike mimoriadne krátky. Mimoriadne krátke časy upnutia možno dosiahnuť pomocou rýchloupínacieho ventilu a rýchloupínacieho uzáveru namontovaného priamo na upínacom mechanizme. RotoClamp je k dispozícii vo verzii s vnútorným a vonkajším upínaním a je kompatibilný so všetkými veľkosťami hriadeľov bežne používaných v priemysle.
BACK

Viac noviniek

Naše otočné okná otvárajú výhľad