Katalóg

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

15.10.2021 01:10

IO-Link - Otvárač dverí pre priemysel 4.0

Vhodné rotačné snímače, drôtové snímače a LCD dotykové displeje pre vašu aplikáciu.

IO-Link sa čoraz viac presadzuje na trhu - a tento trend má stúpajúcu tendenciu. V súčasnosti sa IO-Link používa v obrábacích strojoch, výrobných linkách, intralogistike a baliacich strojoch. IO-Link znamená jednoduchosť, znižovanie nákladov a vstupný bod pre implementáciu budúcich koncepcií Industry 4.0. Produkty IO-Link od spoločnosti Kübler otvárajú nové možnosti pre vaše aplikácie. Dovoľte nám, aby vaše existujúce alebo nové stroje/prevádzky boli pripravené na budúcnosť. Naši odborníci na IO-Link vám radi poradia.

Vaše výhody s produktmi IO-Link od spoločnosti Kübler

Úspora času a nákladov
IO-Link produkty sú viditeľné už počas inštalácie / uvedenia do prevádzky. Vďaka necitlivému prenosu komunikácie IO-Link sa na to používajú jednoduché a netienené káble. Produkty Kübler sa pripájajú pomocou štandardizovaných priemyselných konektorov M8 alebo M12. V prípade inteligentných snímačov prichádzajú údaje o parametroch priamo z riadiacej jednotky, a preto sa nemusia parametrizovať ručne. Výsledkom je stroj, ktorý je rýchlejšie pripravený na prevádzku.
Efektívna výroba vďaka profilu inteligentného snímača
Používatelia môžu flexibilne a rýchlo optimalizovať svoje stroje alebo celú výrobu podľa svojich potrieb/požiadaviek počas prebiehajúcej prevádzky. Umožňuje to profil Smart Sensor Profile od spoločnosti IO-Link. Vďaka preddefinovaným triedam profilov a príslušným uloženým funkčným blokom možno rýchlo a jednoducho realizovať výmenu snímača alebo prechod na inú technológiu snímača tej istej triedy profilu, prípadne iné úpravy meraných hodnôt.

Možnosť nezávislého použitia
Používaním IO-Link sa rozhodnete pre štandardizované a na zbernici nezávislé rozhranie, ktoré umožňuje priamu komunikáciu z riadiacej jednotky na najnižšiu úroveň automatizácie ako spojenie bod-bod. IO-Link master sa tak dá použiť na zosieťovanie širokej škály zariadení IO-Link v takmer každom zbernicovom a riadiacom systéme.
Diaľková diagnostika a monitorovanie stavu
Vďaka procesným údajom zariadenia IO-Link, ktoré sa dodávajú v jednoduchom texte, možno pre servisných technikov vytvoriť hlboký prehľad o procesoch a aplikáciách. V dôsledku toho možno s predstihom iniciovať opravy a vytvoriť nové koncepcie údržby. Pozitívny vplyv to má aj na vzdialenú údržbu, pretože tá sa dá prostredníctvom komunikácie IO-Link organizovať jednoduchšie.

Pripravenosť na Industry 4.0 / IIoT
Sieťové a inteligentné produkty sú predpokladom pre Industry 4.0. Kübler IO-Link produkty Sú schopné povedať: "Kto som? Kde som? Ako sa cítim?". Senosren musí okrem klasickej úlohy merania a prenosu nameraných hodnôt priniesť so sebou aj ďalšie funkcie na prepojenie výrobkov do siete a zber alebo prenos ďalších informácií. Vďaka IO-Link sú plne podporované "Industry 4.0 / IIoT ready features" (Connectivity, Identification, Diagnostics, Adaptability) definované spoločnosťou Kübler.

Efektívna výroba vďaka inteligentnému profilu snímača
Používatelia môžu flexibilne a rýchlo optimalizovať svoje stroje alebo celú výrobu podľa svojich potrieb/požiadaviek počas prebiehajúcej prevádzky. Umožňuje to profil Smart Sensor Profile z IO-Link. Vďaka preddefinovaným triedam profilov a príslušným uloženým funkčným blokom možno rýchlo a jednoducho realizovať výmenu snímača alebo prechod na inú technológiu snímača tej istej triedy profilu, prípadne iné úpravy meraných hodnôt.

Diaľková diagnostika a monitorovanie stavu
Vďaka procesným údajom zariadenia IO-Link dodávaným v textovej podobe možno pre servisných technikov vytvoriť hlboký prehľad o procesoch a aplikáciách. V dôsledku toho možno s predstihom iniciovať opravy a vytvoriť nové koncepcie údržby. Pozitívny vplyv to má aj na vzdialenú údržbu, pretože tá sa dá prostredníctvom komunikácie IO-Link organizovať jednoduchšie.

Viac noviniek

Tešíme sa na stretnutie s vami na

Veľtrhu Sindex v Berne


Hala...

Nové snímače PROFIsafe založené na platforme priemyselného Ethernetu....

Systémy meracích koliesokSystémy na meranie rýchlosti, zisťovanie pol...

Vďaka včasným technologickým diskusiám vzniklo riešenie s pridanou hodnotou, ktoré je odolné voči budúcnosti.
Modulárna platforma snímačov Sendix Plus mení katalógové produkty na aplikácie