Katalóg

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

25.03.2022 00:03

Novotechnik Messwertaufnehmer: Potenciometre z vodivého plastu stále na ceste

Aj keď dopyt po bezkontaktných procesoch v oblasti lineárnej a rotačnej meracej techniky rastie, snímače na báze potenciometrov sú stále bezkonkurenčné a pravdepodobne to tak aj zostane, a to vďaka ich užitočným vlastnostiam a priaznivému pomeru nákladov a prínosov:

. V posledných rokoch spoločnosť Novotechnik vyrobila len pre automobilový priemysel viac ako 100 miliónov vodivých plastových potenciometrov. A je pravdepodobné, že aj v budúcnosti tieto účinné snímače nielenže zostanú nenahraditeľné, ale skôr nájdu čoraz väčšie uplatnenie v tom istom odvetví a v podobných oblastiach. Veď dosiahnutie porovnateľných rýchlostí merania, hodnôt linearity, rozlíšení, hodnôt hysterézie a teplotných rozsahov by si inak vyžiadalo podstatne vyššie náklady a úsilie. Navyše výstupné signály potenciometrov sú k dispozícii v reálnom čase, bez chýb kontúrovania a dajú sa ľahko spracovať. Tieto robustné snímače sú zároveň odolné voči nárazom a vibráciám, vyžadujú len mimoriadne malé množstvo energie a vykazujú odolnosť voči EMI a magnetickým poliam. Pri vysokokvalitných konštrukciách je celkom bežná životnosť viac ako 100 miliónov pohybov.

Lineárny polohovač je vybavený oscilačným čelným trecím ložiskom a oddeleným stieračom pre prevádzku bez preklzu. Vďaka vysokej životnosti a jednoduchej inštalácii pomocou univerzálne montovateľných "zacvakávacích" napínacích svoriek sa lineárny polohovadlo dokonale hodí na priame a presné meranie dráh v riadiacich a meracích technológiách. Séria LWH je k dispozícii s dĺžkou meradla od 75 do 900 mm. S rozlíšením 0,01 mm sú tieto meracie systémy tiež veľmi presné. V oblasti priemyselných snímačov sa rad LWH, ktorého Novotechnik za posledných 10 rokov predal viac ako 1 milión kusov s najrôznejšími dĺžkami meradiel, určite osvedčil. Tieto lineárne snímače sa napríklad celosvetovo vo veľkom počte používajú v tlakových licích strojoch, v strojárstve a v automatizačnej technike.

Viac noviniek

Od 24.04.2024 - 26.04.2024

v meste Shenyang, Čína

Tešíme sa na vás!

Na cestách so službou na odstraňovanie výbušnín

Senzory na lineárne a rotačné meranie

Všade tam, kde je potrebné merať p...

Novotechnik získal ocenenie pre dodávateľa od spoločnosti BRP-Rotax
Rotačné snímače pre mobilné stroje