Katalóg

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - senzor napájania pomáha šetriť energiu

ECap od spoločnosti TELE Haase je snímač výkonu s podporou komunikácie na presné meranie analógových hodnôt na digitálne spracovanie údajov. Namerané údaje prenáša prostredníctvom Modbusu do PLC alebo prostredníctvom modulu IoT do cloudu a vďaka svojej flexibilnej funkčnosti sa dá používať univerzálne. Snímač výkonu, ktorý sa dá bez väčšej námahy dodatočne namontovať, zhromažďuje všetky dôležité digitálne údaje na optimalizáciu strojov a systémov a pomáha zákazníkom šetriť energiu, čo je výhodné pre stroje aj pre rozpočet.

Meranie a optimalizácia spotreby energie
TELE eCap pomáha zákazníkom rozumne využívať energiu a znižovať prevádzkové náklady. Presné meranie analógových elektrických hodnôt, ktoré sa odčítavajú zo stroja pomocou eCap, poskytuje používateľovi spoľahlivú databázu, ktorú možno digitálne spracovať, pripraviť na analýzu a vizualizovať. Univerzálne použiteľný eCap poskytuje správne informácie pre rôzne oblasti použitia. Vďaka rýchlemu prenosu údajov umožňuje eCap okamžite reagovať na meniace sa okolnosti. Získané digitálne údaje tak nielen chránia zariadenie pred poškodením alebo poruchou, ale pomáhajú aj optimalizovať účinnosť a výkon.

eCap je ideálne vhodný pre:
  • Energetický manažment
  • Zvyšovanie energetickej účinnosti
  • Vyrovnávanie zaťaženia
  • Monitorovanie procesov a zariadení
  • Prediktívna údržba
  • Údaje ako rozhodujúci faktor

ECap meria napätie a prúd s veľmi vysokým rozlíšením a vypočíta mnoho ďalších hodnôt, napríklad výkon, účinník, energiu alebo frekvenciu. Komunikácia prebieha prostredníctvom Modbus RTU. Ak sú údaje z meraní strojov a systémov digitalizované, prahové hodnoty a funkcie systému možno nastaviť prostredníctvom cloudu alebo PLC prostredníctvom softvéru. Okrem toho sa údaje môžu zaznamenávať a používať na dolovanie údajov. To dáva používateľovi možnosť vykonávať analýzy, prijímať rozhodnutia zamerané na budúcnosť a optimalizovať tak výkon svojej aplikácie.

V

závislosti od aplikácie možno

eCap

kombinovať s PLC, bránami IoT alebo podobnými systémami

.

eCap zaujme vysokým technickým výkonom:
Vynikajúce rozlíšenie vzorkovania: 24 bitov
Veľmi vysoká citlivosť: 1/100.000 FMR
Vysoká vzorkovacia frekvencia: 9 800 vzoriek/s
Veľmi vysoká presnosť: do 0,01 %
Digitálny vstup na lokálnu integráciu ďalších monitorovacích funkcií.
Digitálny výstup na lokálnu aktiváciu monitorovaného zariadenia, napr. pohonu alebo ochranného relé.


Pohodlná inštalácia a personalizácia
Zariadenie eCap má kompaktnú inštalačnú šírku 45 mm/1,8 palca a v beznapäťovom stave sa dá jednoducho parametrizovať na prednej strane zariadenia pomocou skrutkovača. Funkcie špecifické pre zákazníka sa dajú ľahko implementovať a poskytujú presný digitálny obraz analógových hodnôt a trendov. Aktualizácia firmvéru sa vykonáva prostredníctvom Modbus RTU.

S PLC alebo modulom IoT
Príkladom použitia TELE eCap je kombinácia s PLC. Tu sa analógové elektrické hodnoty čítajú zo stroja, konvertujú sa na digitálne hodnoty a prenášajú sa káblom (Modbus RTU) do Modbus Master. Tento variant umožňuje zákazníkovi prístup k digitálnym údajom priamo na mieste a okamžitú reakciu na činnosť stroja.

Ak sa zariadenie eCap skombinuje s modulom IoT, údaje zozbierané zo strojov sa môžu prenášať do cloudu prostredníctvom internetového pripojenia. Používatelia s rôznymi zariadeniami (PC, tablet, mobilný telefón atď.) tak môžu pristupovať k digitálnym údajom z merania z ktoréhokoľvek miesta na svete. V praxi sa dá eCap integrovať do nových aj existujúcich systémov (modernizácia).