Katalóg

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

16.11.2022 03:11

Nexofox BGE 5510 dPro robí z každého motora inteligentný motor

Externú elektroniku BGE 5510 dPro možno pod hlavičkou nexofox použiť pre všetky motory bez ohľadu na výrobcu. Nexofox je značka IIoT spoločnosti Dunkermotoren, a teda je súčasťou spoločnosti AMETEK. Elektronika podporuje všetky bežné komunikačné rozhrania vrátane CANOpen, PROFINET, EtherCAT a Ethernet/IP, ako aj bezpečnostné funkcie, napríklad STO.

Okrem toho možno všetky funkcie nexofox použiť pre akýkoľvek typ a značku motorov BLDC a DC, čím sa z akéhokoľvek motora stane inteligentný motor. Štandardné funkcie nexofox zahŕňajú MotionCode ako bezplatný programovací nástroj a funkcie IIoT, ako napríklad monitorovanie stavu na báze cloudu s funkciou SmartDiagnostics. To umožňuje implementovať rozsiahle aplikácie priamo v samotných regulátoroch. Jedným z príkladov je ZeroPLC, kde názov hovorí za všetko - celá aplikácia je implementovaná priamo na BGE 5510 dPro pomocou MotionCode, čo znižuje prevádzku zbernice a v niektorých aplikáciách robí samostatný PLC zbytočným - ZeroPLC teda často znamená aj nulové náklady.

Pohľad do blízkej budúcnosti sľubuje ešte viac - po softvérovej aj hardvérovej stránke. V softvérovom oddelení sa už chystá vydanie rozšírení pre SmartDiagnostics, ako je napríklad interakcia medzi riadiacou jednotkou a aplikáciou SmartphoneApp alebo dokonca vzdialený osciloskop. Rozširovanie vývojového prostredia MotionCode o ďalšie a ďalšie nové funkcie, ktoré ešte viac uľahčia programovanie, sa tiež neustále ženie vpred. Pokiaľ ide o hardvér, BGE 5560 dPro s výkonom do 60 A trvalého prúdu, ako aj vhodné modulové riešenia pre oba regulátory už boli oznámené a ich uvedenie na trh je naplánované už na rok 2023. V budúcnosti tak bude možné pokryť ešte širšie výkonové a aplikačné spektrum.

Okrem čistého hardvéru a softvéru poskytuje spoločnosť nexofox aj potrebnú podporu pre uvedenie do prevádzky alebo ladenie všetkých motorov na BGE 5510. Medzi ďalšie servisné funkcie patria školenia okolo parametrizácie a návody na správnu implementáciu MotionCode.

Viac noviniek

Spoločnosť Dunkermotoren vydáva nové číslo svojho časopisu Motion Journal "mo

Od 14. do 17. mája 2024 otvorí výstava Interclean v Amsterdame...

Nový snímač s vysokým rozlíšením od spoločnosti Dunkermotoren pre najvyššie požiadavky na presnosť
od 16. do 18. apríla 2024 na veľtrhu Messe Frankfurt, stánok A171.
Vďaka faceliftu programovacieho prostredia MotionCode od spoločnosti nexofox je teraz programovanie inteligentných motorov ešte jednoduchšie a decentralizované automatizačné architektúry už nemajú žiadne obmedzenia.

Široko používaný a všestranný - bezkartáčový motor BG 75 od spoločnosti Dunkermotoren, značky AME...