Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

28.04.2023 01:04

Slávnostný ceremoniál Topping-out - GEDA má opäť dôvod na oslavu

Stredne veľký podnik oslavuje dokončenie hrubej stavby novej administratívnej budovy vo svojom sídle v Asbach-Bäumenheime.

14. júna 2022 Johann Sailer položil základný kameň novej administratívnej budovy. Dňa 18. apríla 2023 - sotva o 10 mesiacov neskôr - sa uskutočnila slávnostná kolaudácia.

Počas slávnostného ceremoniálu bola nad budúcou administratívnou budovou GEDA vztýčená koruna topping-out.
Johann Sailer otvoril podujatie viditeľne dojatý niekoľkými slovami, ktoré z času na čas vyvolali úsmev aj na tvárach hostí. "Dôležitý krok do budúcnosti bol urobený a ja sa teším, že budem môcť čo najlepšie viesť spoločnosť do ďalšej generácie." Výslovne poďakoval okresnému úradu, obci a miestnemu zastupiteľstvu za skvelú spoluprácu a stále "otvorené ucho". Poďakoval sa aj architektke Bettine Kandlerovej za jej prácu. Remeselníci budú mať ešte dobrý rok čo robiť, aby návrh architektky z Donauwörthu premenili na skutočnosť.

Zlatý klinec podujatia: Prejav pri príležitosti ukončenia výstavby
Tradičný prejav pri príležitosti ukončenia výstavby predniesol pán Michael Bürle, ktorý je stavebným inžinierom. Tradične sa pije víno a pohár sa potom hodí na zem, pretože je známe, že rozbité sklo prináša šťastie. Nasledoval krátky, ale výstižný príhovor čestných hostí pána Stefana Rößleho (správca okresu Donau-Ries) a pána Martina Paninku (starosta obce Asbach-Bäumenheim).
Záverečný špurt Po dokončení výkopových prác v suteréne sa napriek vysokej hladine spodnej vody v Asbach-Bäumenheime s postupujúcou výstavbou každým dňom vyjasňovala koncepcia.

Bude to budova v tvare kríža, aby bolo na ňu vidieť z každej strany. Každá miestnosť tak bude zaplavená denným svetlom zo všetkých strán, čo vytvorí optimálnu pracovnú atmosféru. Rôzny počet podlaží dodáva budove dynamický vzhľad a prevažne sklenená fasáda uzatvára 6 000 štvorcových metrov kancelárskych priestorov. V centre budovy bude - ako inak u výrobcu priemyselných a stavebných výťahov - originálny výťah GEDA.

Ďalšou zaujímavosťou bude verejná reštaurácia, ktorá má zámerne ďaleko od "klasickej" jedálne. Budú sa tu podávať regionálne a kvalitné jedlá, z ktorých budú profitovať nielen zamestnanci spoločnosti GEDA. V novej budove nájde miesto približne 220 zamestnancov a budúce modely pracovísk sa dajú flexibilne realizovať. V dnešnom rýchlo sa meniacom pracovnom svete je to nevyhnutné. Administratívna budova má byť v regióne v každom ohľade prelomová.
Nová budova získa ocenenie DGNB v zlatom statuse, ktoré sa udeľuje za mimoriadne udržateľnú výstavbu. To sa okrem iného meria na základe životného cyklu. Okrem toho vykurovanie a chladenie bude zabezpečovať tepelné čerpadlo a už teraz je v prevádzke fotovoltický systém inštalovaný na strechách existujúcich hál na výrobu elektrickej energie. Vysoko moderný ventilačný systém zabezpečí optimálnu vnútornú klímu počas pracovného dňa.
Starosta Martin Paninka je veľmi rád za spoločnosť a je hrdý na tento pôsobivý projekt. Ďalší čestný hosť, okresný správca Stefan Rößle, firme zablahoželal a poďakoval za túto rozsiahlu investíciu v Asbach-Bäumenheime: "Nie je samozrejmosťou, že firmy v dnešnej dobe napriek rastúcim nákladom na energie a mzdy naďalej investujú v Nemecku. Pre spoločnosť, ako je GEDA s pobočkami po celom svete, by bolo jednoduché investovať v inej krajine."
. Záverom možno asi povedať, že pre spoločnosť GEDA bolo postavenie tejto budovy práve teraz správnym krokom. Je pozitívne, že za projektom stoja obyvatelia Asbach-Bäumenheimu a všetci zamestnanci. Spoločnosť má optimálnu pozíciu pre budúcnosť
a je vidieť, koľko "srdca a duše" za ňou stojí

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.

15.03.2024 01:05

ČAS NA NOVÚ KAPITOLU
Začala sa nová kapitola v GEDA Central

04.03.2024 01:05

ČAS NA NOVÚ KAPITOLU
GEDA otvára novú kapitolu 29. februára 2024 ULOŽTE SI DÁTUM - 29.02.2024. V tento deň otvoríme novú kapitolu v spoločnosti GEDA exkluzívnym online podujatím.
23 zariadení GEDA používaných pri rozsiahlej rekonštrukcii pražskej nemocnice v Motole
Dopravné plošiny GEDA prispievajú k úspešnej rekonštrukcii historickej záhrebskej katedrály.
Hrad Frederiksborg v Dánsku prechádza rozsiahlou rekonštrukciou s výťahmi GEDA