Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

13.05.2023 00:05

Trvalý priemyselný výťah pre okolie

Spoločnosť GEDA mohla inštalovať nový priemyselný výťah u najväčšieho európskeho dodávateľa cukrovarníckych výrobkov. V spoločnosti Südzucker AG bolo teraz nainštalované trvalé zariadenie, ktoré poskytuje veľkú úľavu.

Závod skupiny Südzucker v "meste kvetov" Rain am Lech vyrába cukor pre celú Európu od roku 1957. Továreň, ktorá sa nachádza v pohraničnej oblasti medzi Švábskom a Horným Bavorskom, bola vždy symbolom inovácie a výkonnosti. Susedná spoločnosť GEDA GmbH v Asbach-Bäumenheime, vzdialená len 12 km, existuje o niečo dlhšie.

Výrobca stavebných a priemyselných výťahov tu sídli už viac ako 90 rokov a vyrába výťahy "Made in Germany" od malých trakčných výťahov až po veľké priemyselné výťahy. Názov GEDA je symbolom kvality, know-how a kompetencie v oblasti stavebných strojov a na stavbách. Dobré vzťahy so susednými spoločnosťami so sídlom v regióne sú pevne zakotvené vo firemnej kultúre.
Ročne sa v Rain am Lech môže vyrobiť niekoľko tisíc ton cukru. Počas kampane
od septembra do januára pracujú zamestnanci 24 hodín denne, aby zvládli túto obrovskú záťaž. To znamená, že ročná potreba cukru pre nemeckého občana sa dá vyrobiť za menej ako dve sekundy. Továreň potrebuje na túto výrobu silá s viac ako 100 000 tonami cukru. Na to, aby sa tovar dostal z výrobnej oblasti do síl, sú potrebné rôzne dopravné pásy a zariadenia v takzvanej výťahovej veži. Na prepravu náradia, pomôcok a osôb na komplexné čistenie, ako aj na údržbárske práce na príslušné miesto častí závodu, ako aj na strop sila bol nainštalovaný dopravník GEDA SH 500. Preprava až 500 kg alebo šiestich osôb sa dá vykonať jednoducho, bezpečne a rýchlo. Tento výťah GEDA zaručuje bezproblémovú prepravu presne na požadované miesto. Efektívnejšie pracovné postupy pri údržbe a servisných prácach umožňujú vysokú úsporu času a nákladov. Trojuholníkový stožiar s výťahom je namontovaný na vonkajšej strane veže, čo v porovnaní s predchádzajúcim výťahom vo vnútri veže šetrí veľa miesta. Trojuholníkový stožiar je nastavený na 43,4 m a zabezpečuje pokrytie požadovanej výšky výťahu 38,6 m. Vzhľadom na údržbárske práce na dopravnom páse, ktoré sa často musia vykonať rýchlo, je potrebná rýchla preprava.
Preto sa tento priemyselný výťah môže prevádzkovať rýchlosťou 40 m/min. GEDA SH je dokonale prispôsobený okolitým podmienkam a presvedčí aj v tých najnáročnejších podmienkach. Toto zariadenie sa preto používa aj v cementárňach, v závodoch na výrobu asfaltových zmesí, v chemických závodoch alebo v zariadeniach na mori a v mnohých ďalších. Nielen miestna blízkosť presvedčila zákazníka, aby tento projekt riešil so spoločnosťou GEDA, ale rozhodujúcim kritériom boli aj dlhoročné skúsenosti výrobcu stavebných a priemyselných výťahov. Špeciálne želania a špecifikácie sa dali realizovať bez akýchkoľvek problémov.
Nezáleží na tom, či išlo o špecifikovaný minimálny svetlý rozmer 2 m x 1,7 m alebo požadovanú špeciálnu klietku výťahu s dvoma ručne ovládanými vertikálnymi dverami a pozorovacím okienkom - spoločnosť GEDA mala riešenie na všetko. Okrem poschodia musí toto zariadenie obsluhovať aj ďalšie dve poschodia.
Obchodná lokalita Donau-Ries sa môže zaradiť medzi hospodársky najsilnejšie regióny v Nemecku.
K tomuto silnému hospodárskemu rastu prispieva aj spolupráca a výmena medzi sídliacimi firmami
. Charakteristická je najmä silná stredná vrstva a najrôznejšie priemyselné odvetvia, ako aj vysoko špecializované podniky.

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA podporuje rekonštrukčné práce na radnici v n&...

GEDA SH1000 US v akcii v prístave New Orleans
Dve zariadenia GEDA 3700 Z/ZP podporujú výstavbu novej národnej nemocnice


za spoločnosť GEDA GmbH z Asbach-Bäumenheimu štartovalo na firemnom behu 2024 18 účast...

GEDA Multilift P22 Premium ako pomocník v druhom najväčšom meste Anglicka
Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.