Katalóg

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

Špičkový snímač vlhkosti a teploty pre najvyššie nároky

S novým snímačom HTS801 uvádza spoločnosť E+E Elektronik na trh svoj doteraz najvýkonnejší snímač vlhkosti a teploty pre priemyselné aplikácie. Všestranné špičkové meracie zariadenie spája desaťročia skúseností rakúskeho špecialistu na senzory v oblasti merania vlhkosti s vysokými požiadavkami na kvalitu priemyselnej meracej techniky. Meracie sondy HTS801 majú vysokokvalitný, vyhrievaný snímací prvok na presné a dlhodobo stabilné merania aj v tých najnáročnejších podmienkach. Ďalšie možnosti, ako napríklad veľkorysý farebný displej alebo výmena snímača plug-and-play pomocou technológie rapidX, zabezpečujú používateľsky prívetivú obsluhu a jednoduchú údržbu.
Vynikajúci merací výkon, široká škála aplikácií

HTS801 je mimoriadne vhodný na použitie v aplikáciách s vysokou vlhkosťou a chemickým pôsobením. Základom je monoliticky skonštruovaný snímací prvok E+E. Integrovaný ohrievač umožňuje cielené zahrievanie senzorového prvku, a tým zabraňuje kondenzácii a jej negatívnym účinkom na výsledok merania. V závislosti od požiadaviek sú k dispozícii dva prevádzkové režimy špecifické pre danú konštrukciu:

"Condensation Guard" pre krátkodobé riziko kondenzácie
"High Humidity Guard" pre trvalé podmienky vysokej vlhkosti a kondenzácie
Okrem toho majú všetky modely HTS801 funkciu automatického obnovenia (ARC). Tá odstraňuje chemické nečistoty a zabraňuje možným driftovým efektom krátkym intenzívnym zahriatím senzorového prvku.

Okrem toho osvedčená povrchová úprava senzora E+E chráni senzorový prvok a jeho spájkované spoje pred koróziou alebo usadeninami. Tento špeciálny povlak predlžuje životnosť snímača a zabezpečuje presné výsledky merania a lepšiu dlhodobú stabilitu v náročných alebo korozívnych prostrediach.

Vďaka širokému rozsahu použitia od -80 °C do 180 °C a 300 barov je HTS801 vhodný na rôzne aplikácie, napríklad na monitorovanie procesov sušenia, monitorovanie vlhkosti a teploty v skúšobných staniciach palivových článkov, klimatických komorách alebo skladovacích priestoroch s vysokou vlhkosťou až po náročné meracie úlohy v meteorológii a mnohé ďalšie.

Robustné polykarbonátové alebo nerezové puzdro s krytím IP65 / NEMA 4X umožňuje jednoduchú inštaláciu a údržbu HTS801.

Výmena sond Plug-and-play

HTS801 ponúka možnosť inteligentných, zásuvných sond. Každá inteligentná sonda HTS801 rapidX sa dá vymeniť spôsobom plug-and-play bez konfigurácie, nastavovania alebo kalibrácie. Špecifické parametre sú uložené priamo v sonde a po jej zapojení sa prenášajú do snímača. Tým sa predchádza prestojom a nákladom, ak je potrebné vymeniť snímač z dôvodu poškodenia alebo rekalibrácie.

Displej so záznamom údajov a diagnostickou funkciou

HTS801 je voliteľne k dispozícii s 3,5" farebným displejom TFT. Ten umožňuje súčasné zobrazenie až štyroch meraných veličín a ich sledovanie na mieste. Integrovaná funkcia zaznamenávania údajov uchováva až 20 000 nameraných hodnôt pre každú meranú veličinu. Tie sa dajú graficky zobraziť na displeji alebo stiahnuť cez servisné rozhranie USB. Pomocou palubnej diagnostickej funkcie možno priamo na prístroji skontrolovať prevádzkový stav HTS801.

Rozhrania a konfigurácia

Merané údaje sú k dispozícii na dvoch voľne škálovateľných analógových výstupoch, rozhraní RS485 (Modbus RTU) alebo Ethernet PoE (Modbus TCP) a na dvoch alarmových (reléových) výstupoch. To umožňuje flexibilnú integráciu snímača do prispôsobených systémov zberu údajov.

HTS801 možno konfigurovať prostredníctvom pripojenia USB s bezplatným konfiguračným softvérom PCS10 alebo priamo na jednotke prostredníctvom displeja a tlačidiel.

Viac noviniek

Trojica snímačov CDS201, HTS201 a TES201 predstavuje novú generáciu presn&ya...

Digitálny snímací modul na úsporné meranie vlhkosti a teploty

Snímací modul HTM502 od...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stánok F31 - F32

...

Rakúsky výrobca senzorov E+E Elektronik rozširuje svoje portfólio digitálnych snímacích prvkov o...

Nová kalkulačka vlhkosti od spoločnosti E+E Elektronik vypočíta všetky relevantné parametre súvisiace s vlhkosťou, ako aj tlakový rosný bod.
Snímací prvok TEE501 ponúka vynikajúcu presnosť merania až do ±0,2 °C a vďaka malému puzdru DFN sa ľahko integruje.