Katalóg

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.05.2024 02:05

Biologické 96-jamkové PCR platne teraz aj s poloskielkami

Laboratóriá sú závislé od vysokého výkonu a spoľahlivosti platní, ktoré používajú vo svojich vysoko výkonných procesoch. Vysoká spotreba však vedie k vyššej emisii CO2, pokiaľ sa používajú jednorazové platne vyrobené z plastov na báze fosílnych palív. Zákazníci tu chcú oveľa väčšiu udržateľnosť.

Spotrebný materiál spoločnosti Eppendorf na báze biozložiek ponúka možnosť urobiť laboratórnu prácu oveľa udržateľnejšou bez toho, aby sa pri prechode na náš spotrebný materiál na báze biozložiek museli prehodnocovať existujúce protokoly.

V rámci prechodu na spotrebný materiál na biobázickej báze spoločnosť Eppendorf teraz pridala do svojho portfólia aj twin.tec® Trace Plates - 2-zložkové PCR platne so sukničkou a polosukničkou vhodné na automatizáciu. Platničky majú 96 jamiek a sú k dispozícii v priesvitnej bezfarebnej farbe.

Všetky komponenty platničiek sú teraz vyrobené z kruhových polymérov na biologickej báze, ktoré sa vyrábajú z obnoviteľných surovín druhej generácie a spĺňajú prístup hmotnostnej rovnováhy. Výnimočne tenkostenné jamky, ktoré zabezpečujú optimálny prenos tepla, sú vyrobené zo 100 % polypropylénu na biologickej báze, zatiaľ čo pevný rám je vyrobený zo 77 % polykarbonátu na biologickej báze. Výsledkom tejto kombinácie je vysoko spoľahlivá a udržateľná PCR platňa.

Eppendorf twin.tec Trace PCR platne BioBased sa vyrábajú v prostredí s certifikátom ISCC PLUS* a sú certifikované ACT. Všetok laboratórny spotrebný materiál spoločnosti Eppendorf na báze bio v Nemecku spĺňa požiadavky certifikačného systému ISCC PLUS a pravidelne sa podrobuje externým auditom a certifikáciám.

Viac noviniek

S prístrojom Mastercycler® X40 bude vaša každodenná laboratórna rutina nielen spoľahlivá a ef...

Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dve popredné spoločnosti v oblasti vedy o živej prírode, s potešením oznamujú svoju spoluprácu v rámci strategickej dohody o spoločnom marketingu.
propagačné akcie 01. septembra 2023 - 31. decembra 2023
V spoločnosti Eppendorf si uvedomujeme kľúčovú úlohu, ktorú plastový spotrebný materiál zohráva v laboratóriu. Zároveň si uvedomujeme, že rovnováha medzi požiadavkami modernej vedy a starostlivosťou o životné prostredie je kľúčovou výzvou pre manažment laboratória pre vedy o živej prírode. Preto sa riadime zásadou "Reduce, Reuse, Recycle" vždy a všade, kde je to možné, a čoraz viac sa spoliehame na používanie surovín na biologickej báze.

Tento rok udeľuje spoločnosť Eppendorf SE so sídlom v Hamburgu prestížnu cenu za výskum už po 28....

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus boli certifikované značkou ACT® sp...