Katalóg

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

RK Rose+Krieger rozširuje program jednorúrkových lineárnych náprav

Nové posuvné vodidlá s prispôsobeným polohovaním

Spoločnosť RK Rose+Krieger rozširuje svoj sortiment jednorúrkových lineárnych osí na jednoduché manuálne nastavenie o posuvné vedenia RK LightUnit-G a RK LightUnit-G pre teleskopy. Špeciálnymi vlastnosťami nových lineárnych osí vyrobených z hliníka sú nastaviteľná poloha aretácie vodiaceho vozíka alebo vodiacej trubky, konštrukcia so zníženou hmotnosťou, odolnosť proti korózii a jednoduchá montáž pomocou jedného nástroja.



Jednorúrková lineárna os RK LightUnit poháňaná vretenom bola špeciálne vyvinutá na jednoduché ručné nastavovanie. Má hliníkové vreteno a plastové klzné ložiská. Tie zabezpečujú konštrukciu so zníženou hmotnosťou, takže vodiaci vozík sa dá posúvať bez väčšej námahy. Spoločnosť RK Rose+Krieger teraz doplnila tieto jednorúrkové lineárne osi o posuvné teleskopické vedenia RK LightUnit-G a RK LightUnit-G s nastaviteľnou aretáciou.


Nastaviteľná funkcia aretácie

Hliníkový vodiaci profil RK LightUnit-G možno rezať na mieru až do dĺžky 1 500 mm. V drážke otvoreného vodiaceho profilu C sú upevnené polohovacie prvky na presné polohovanie ručne nastaviteľného vodiaceho vozíka. Počas pohybu sa do týchto polohovacích prvkov automaticky zasunie aretačná skrutka vodiaceho vozíka. Zvláštnosťou v porovnaní s inými riešeniami je, že hliníkové polohovacie prvky sa dajú kedykoľvek uvoľniť pomocou imbusového kľúča a opäť uzamknúť v inej polohe. To znamená, že bez vŕtania možno realizovať ľubovoľný počet uzamykacích polôh.



Na rozdiel od RK LightUnit-G má teleskopická verzia vodiacu trubicu, ktorú možno polohovať ručne. Pomocou polohovacích prvkov vo vodiacom profile C možno tiež definovať ľubovoľný počet uzamykacích polôh.


Všestranné

Posuvné vedenia sú ideálne na aplikácie, ako je nastavenie formátu na dopravných linkách, polohovanie snímačov a svetelných závor, dorazov píly, konštrukcie prípravkov a aplikácie, kde sa vyžaduje jednoduché ručné polohovanie alebo nastavenie výšky. Plastové vodiace vozíky sú k dispozícii v 3 rôznych verziách, ktoré spĺňajú rôzne požiadavky. Ak si to aplikácia vyžaduje, na jednom vodiacom profile možno použiť rôzne typy vodiacich vozíkov. Každý jednotlivý prvok nových posuvných vedení si môže používateľ objednať samostatne. Vďaka tomuto modulárnemu systému ich možno flexibilne kombinovať podľa požiadaviek. Ďalšou výhodou je, že všetky komponenty možno rýchlo dodať zo skladu.

Viac noviniek

Odolnosť voči teplote a korózii
Komplexné portfólio produktov pre vnútorný tok tovaru

01.06.2023 01:05

Zmena v riadení
Björn Riechers preberá vedenie spoločnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera
SensorBoard - alternatíva k optickým metódam polohovania

19.10.2022 01:00

Spoločnosť RK Rose+Krieger rozšírila svoje príslušenstvo pre jednodielne plastové rúrkové spojky RK Light Clamps s veľkosťou 30 mm. Pri použití so systémovými zostavami zaručuje nový zámok proti skrúteniu Anti-Twist časovo úspornú montáž a jednoduché nastavenie konštrukcie. Systém z eloxovanej hliníkovej rúrky (priemer 30 mm) so štyrmi profilovými drážkami v uhlovej vzdialenosti 90° a čiernymi plastovými sponami zo zosilneného polyamidu možno voľne kombinovať so všetkými jednodielnymi svorkami RK Light Clamps veľkosti 30 mm v uzavretom vyhotovení. Ďalšia výhoda: V porovnaní s bežnými plechovými svorkami sa výrazne ľahšie vyrovnáva a montuje.