Katalóg

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Náraz bez spätného rázu: študenti sa rozhodli pre miniatúrne tlmiče nárazov od spoločnosti ACE pre konštrukcie na skúšku pádom

Pri testovaní invalidných vozíkov výrobcovia z pochopiteľných dôvodov hrajú na istotu. To traja začínajúci strojní inžinieri neriskovali, keď v mene renomovanej nemeckej spoločnosti MEYRA vyvinuli konštrukciu na testovanie invalidných vozíkov pri páde konštrukcia na testovanie invalidných vozíkov v mene renomovanej nemeckej spoločnosti MEYRA.
Na ochranu vnútorných častí svojej konštrukcie sa spoľahli na miniatúrne tlmiče nárazov od spoločnosti ACE konštrukciu.

Arne Hankemeier, Julian Raimann a Tobias Ridder nedávno ukončili odbornú prípravu ako technici so štátnym certifikátom so špecializáciou na strojárstvo na odbornej škole Felix-Fechenbach-Berufskolleg v Detmolde. Volker Geise, ktorý je tam zodpovedný za riadenie vzdelávania, konštatuje, že podiel práce orientovanej na prax je v strojárskom odbore odbornej školy veľmi
dôležitý. Preto od začiatku privítal, že jeho traja absolventi chceli v rámci svojej záverečnej práce úzko spolupracovať s neďalekou spoločnosťou MEYRA GmbH.

Táto spoločnosť ako člen medzinárodne pôsobiacej skupiny MEYRA z Kalldorfu patrí k popredným výrobcom vysokokvalitných invalidných vozíkov a preslávila sa aj ako dodávateľ rehabilitačných zariadení. V súlade so svojím tvrdením "Hýbeme ľuďmi" spoločnosť MEYRA podporuje a motivuje mnohých ľudí so zdravotným postihnutím na celom svete, aby dosiahli väčšiu mobilitu a nezávislosť . Neustály dialóg s postihnutými, ako aj s lekármi a odborníkmi z oblasti terapie a starostlivosti umožňuje spoločnosti MEYRA vyvíjať aj produkty orientované na prax, a to aj v úzkej spolupráci so špecializovaným obchodom so zdravotníckymi potrebami. Tento holistický, praktický prístup veľmi dobre vyhovoval študijnej skupine na nemeckej univerzite, hoci tu bolo ešte jedno spojenie: Tobias Ridder, jeden z troch mladých talentov, už pracoval ako dizajnér výrobkov na mieru v spoločnosti MEYRA , keď sa spolu s Arne Hankemeierom a Julianom Raimannom rozhodol vyvinúť ako svoju záverečnú prácu na univerzite profesionálne zariadenie na testovanie pádu
pre invalidné vozíky. S plnou podporou svojho zamestnávateľa sa pustili do stavby konštrukcie, ktorá by sa používala predovšetkým na testovanie nosnosti nových modelov invalidných vozíkov MEYRA.

Požiadavka: vysoká nosnosť

Testovacie zariadenie je navrhnuté tak, že každý invalidný vozík sa najprv zaťaží maximálnou prípustnou hmotnosťou a potom sa vrazí do konštrukcie. Každý model sa potom upevní na chápadlo a po upevnení sa pneumaticky zdvihne a spustí z vopred definovanej výšky. S cieľom tlmiť silu nárazovej dosky zdvíhacieho zariadenia a chrániť celú ich konštrukciu traja technici zvažovali inštaláciu tlmičov nárazov. Cieľom tohto plánu bolo nielen dokázať stabilitu vozíkov, ale aj zabezpečiť, aby samotné testovacie zariadenie bolo čo najstabilnejšie a nemuselo sa opravovať už po niekoľkých cykloch používania.

V rozhovore študenti uviedli, že si boli vedomí jednej z hlavných výhod hydraulických tlmiacich prvkov, a to, že vďaka svojej lineárnej charakteristike pracujú bez efektu odrazu. "Vďaka prezentácii spoločnosti ACE Stoßdämpfer GmbH, ktorej sme sa mohli zúčastniť v rámci kurzu, sme vedeli, že niektoré tlmiče dokážu nielen lepšie riešiť úlohy spomalenia z hľadiska svojich tlmiacich vlastností, ale pomáhajú aj minimalizovať vplyv spomalenia.ale pomáhajú aj k tomu, aby boli testy tichšie ako predtým, najmä keď porovnáme úlohy tlmenia s výkonnosťou oceľových pružín alebo gumových tlmičov," pripomína Arne Hankemeier.
Keďže spoločnosť ACE ponúka na svojej webovej stránke nástroje na dimenzovanie: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html a mnoho ďalších užitočných sprievodných služieb, študenti kontaktovali európsku centrálu spoločnosti ACE v Langenfelde. Na ich radosť obchodní inžinieri nielenže telefonicky potvrdili konštrukčné údaje mladých inžinierov, ale im aj bezplatne poskytli vzorky štyroch miniatúrnych tlmičov. Takáto podpora mladých inžinierov je v spoločnosti ACE už niekoľkoročnou praxou, pretože spoločnosť zistila, že podpora mladých akademikov a technických škôl často vedie k inovatívnym riešeniam a dokonca k novým sériám výrobkov.

Riešenie problémov: hydraulické tlmiace prvky

Keď tím dostal štyri miniatúrne tlmiče MC25EUM od spoločnosti ACE, všetko prebehlo veľmi rýchlo: vďaka kompaktnej konštrukcii sú hydraulické komponenty predurčené na rýchlu integráciu, a to aj do existujúcich konštrukcií. Tlmiče sú k dispozícii vo verziách s technológiou membránového tesnenia alebo bez nej a optimalizujú širokú škálu strojov rýchlym a nedeštruktívnym brzdením hmôt. Zákazníci si môžu vybrať medzi nastaviteľnými a samokompenzujúcimi verziami. V tomto prípade sa použili druhé menované. Vonkajšie telesá miniatúrnych tlmičov sú vyrobené z pevného kusu ocele a naplnené špeciálnymi kvapalinami s teplotnou stabilitou. Tieto hydraulické prvky stroja majú integrované pevné dorazy a sú bezúdržbové. Boli vyvinuté a zdokonalené spoločnosťou ACE, ktorá je už viac ako 60 rokov technologickým lídrom a lídrom na trhu priemyselných tlmičov nárazov. Modely používané v tejto aplikácii majú zdvih 6mm a sú vhodné na absorpciu energie 2,8 Nm na cyklus.

Tímová práca troch absolventov univerzity fungovala počas celého projektu perfektne. Tobias Ridder bol zodpovedný za návrh, zatiaľ čo Arne Hankemeier a Julian Raimann boli zodpovední za konštrukciu a dokumentáciu. V konečnom dôsledku bola integrácia štyroch komponentov sponzorovaných spoločnosťou ACE malým cvičením, hovorí Arne Hankemeier a vyvodzuje tento pozitívny záver: "Dokázali sme presne vykonať nastavenie pomocou priebežného závitu komponentov a spoľahlivo ich udržať v prednastavených polohách pomocou dodaných poistných matíc. Tieto tlmiče absorbujú prípustné zaťaženie naozaj spoľahlivo, ticho a rýchlo a plnia svoj účel v plnom rozsahu. V našej testovacej sérii sme tiež s veľkým potešením zistili, že v malom inštalačnom priestore našej konštrukcie možno takmer nehlučne a bezpečne brzdiť rôzne veľké hmotnosti bez spätného rázu.

Viac noviniek

Digitalizácia a prístup štíhleho manažmentu sa v mnohých spoločnostiach považujú za vítanú zoštíh...

Pri testovaní invalidných vozíkov výrobcovia z pochopiteľn&ya...

Špecialisti na núdzové zastavenie oslavujú premiéry vo filme a televízii
Pokiaľ ide o technológiu priemyselného tlmenia, spoločnosť ACE je jedným z prvých kontaktov pre väčšinu inžinierov a konštruktérov na celom svete. Bez ohľadu na to, aké otázky majú odborníci v týchto dňoch, spoločnosť ACE na ne vždy rýchlo odpovie, a to buď online, alebo prostredníctvom osobného kontaktu na mieste.

V konštrukcii invalidných vozíkov je ešte veľa priestoru na zlepšenie. Dôkazom toho je jednonápra...

Úľava pri manipulácii a prestavbe: univerzálny skrutkovač s plynovou ťažnou pružinou a štrukturálnymi tlmičmi od spoločnosti ACE