Katalóg

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Náraz bez spätného rázu: študenti sa rozhodli pre miniatúrne tlmiče nárazov od spoločnosti ACE pre konštrukcie na skúšku pádom

Pri testovaní invalidných vozíkov výrobcovia z pochopiteľných dôvodov hrajú na istotu. To traja začínajúci strojní inžinieri neriskovali, keď v mene renomovanej nemeckej spoločnosti MEYRA vyvinuli konštrukciu na testovanie invalidných vozíkov pri páde konštrukcia na testovanie invalidných vozíkov v mene renomovanej nemeckej spoločnosti MEYRA.
Na ochranu vnútorných častí svojej konštrukcie sa spoľahli na miniatúrne tlmiče nárazov od spoločnosti ACE konštrukciu.

Arne Hankemeier, Julian Raimann a Tobias Ridder nedávno ukončili odbornú prípravu ako technici so štátnym certifikátom so špecializáciou na strojárstvo na odbornej škole Felix-Fechenbach-Berufskolleg v Detmolde. Volker Geise, ktorý je tam zodpovedný za riadenie vzdelávania, konštatuje, že podiel práce orientovanej na prax je v strojárskom odbore odbornej školy veľmi
dôležitý. Preto od začiatku privítal, že jeho traja absolventi chceli v rámci svojej záverečnej práce úzko spolupracovať s neďalekou spoločnosťou MEYRA GmbH.

Táto spoločnosť ako člen medzinárodne pôsobiacej skupiny MEYRA z Kalldorfu patrí k popredným výrobcom vysokokvalitných invalidných vozíkov a preslávila sa aj ako dodávateľ rehabilitačných zariadení. V súlade so svojím tvrdením "Hýbeme ľuďmi" spoločnosť MEYRA podporuje a motivuje mnohých ľudí so zdravotným postihnutím na celom svete, aby dosiahli väčšiu mobilitu a nezávislosť . Neustály dialóg s postihnutými, ako aj s lekármi a odborníkmi z oblasti terapie a starostlivosti umožňuje spoločnosti MEYRA vyvíjať aj produkty orientované na prax, a to aj v úzkej spolupráci so špecializovaným obchodom so zdravotníckymi potrebami. Tento holistický, praktický prístup veľmi dobre vyhovoval študijnej skupine na nemeckej univerzite, hoci tu bolo ešte jedno spojenie: Tobias Ridder, jeden z troch mladých talentov, už pracoval ako dizajnér výrobkov na mieru v spoločnosti MEYRA , keď sa spolu s Arne Hankemeierom a Julianom Raimannom rozhodol vyvinúť ako svoju záverečnú prácu na univerzite profesionálne zariadenie na testovanie pádu
pre invalidné vozíky. S plnou podporou svojho zamestnávateľa sa pustili do stavby konštrukcie, ktorá by sa používala predovšetkým na testovanie nosnosti nových modelov invalidných vozíkov MEYRA.

Požiadavka: vysoká nosnosť

Testovacie zariadenie je navrhnuté tak, že každý invalidný vozík sa najprv zaťaží maximálnou prípustnou hmotnosťou a potom sa vrazí do konštrukcie. Každý model sa potom upevní na chápadlo a po upevnení sa pneumaticky zdvihne a spustí z vopred definovanej výšky. S cieľom tlmiť silu nárazovej dosky zdvíhacieho zariadenia a chrániť celú ich konštrukciu traja technici zvažovali inštaláciu tlmičov nárazov. Cieľom tohto plánu bolo nielen dokázať stabilitu vozíkov, ale aj zabezpečiť, aby samotné testovacie zariadenie bolo čo najstabilnejšie a nemuselo sa opravovať už po niekoľkých cykloch používania.

V rozhovore študenti uviedli, že si boli vedomí jednej z hlavných výhod hydraulických tlmiacich prvkov, a to, že vďaka svojej lineárnej charakteristike pracujú bez efektu odrazu. "Vďaka prezentácii spoločnosti ACE Stoßdämpfer GmbH, ktorej sme sa mohli zúčastniť v rámci kurzu, sme vedeli, že niektoré tlmiče dokážu nielen lepšie riešiť úlohy spomalenia z hľadiska svojich tlmiacich vlastností, ale pomáhajú aj minimalizovať vplyv spomalenia.ale pomáhajú aj k tomu, aby boli testy tichšie ako predtým, najmä keď porovnáme úlohy tlmenia s výkonnosťou oceľových pružín alebo gumových tlmičov," pripomína Arne Hankemeier.
Keďže spoločnosť ACE ponúka na svojej webovej stránke nástroje na dimenzovanie: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html a mnoho ďalších užitočných sprievodných služieb, študenti kontaktovali európsku centrálu spoločnosti ACE v Langenfelde. Na ich radosť obchodní inžinieri nielenže telefonicky potvrdili konštrukčné údaje mladých inžinierov, ale im aj bezplatne poskytli vzorky štyroch miniatúrnych tlmičov. Takáto podpora mladých inžinierov je v spoločnosti ACE už niekoľkoročnou praxou, pretože spoločnosť zistila, že podpora mladých akademikov a technických škôl často vedie k inovatívnym riešeniam a dokonca k novým sériám výrobkov.

Riešenie problémov: hydraulické tlmiace prvky

Keď tím dostal štyri miniatúrne tlmiče MC25EUM od spoločnosti ACE, všetko prebehlo veľmi rýchlo: vďaka kompaktnej konštrukcii sú hydraulické komponenty predurčené na rýchlu integráciu, a to aj do existujúcich konštrukcií. Tlmiče sú k dispozícii vo verziách s technológiou membránového tesnenia alebo bez nej a optimalizujú širokú škálu strojov rýchlym a nedeštruktívnym brzdením hmôt. Zákazníci si môžu vybrať medzi nastaviteľnými a samokompenzujúcimi verziami. V tomto prípade sa použili druhé menované. Vonkajšie telesá miniatúrnych tlmičov sú vyrobené z pevného kusu ocele a naplnené špeciálnymi kvapalinami s teplotnou stabilitou. Tieto hydraulické prvky stroja majú integrované pevné dorazy a sú bezúdržbové. Boli vyvinuté a zdokonalené spoločnosťou ACE, ktorá je už viac ako 60 rokov technologickým lídrom a lídrom na trhu priemyselných tlmičov nárazov. Modely používané v tejto aplikácii majú zdvih 6mm a sú vhodné na absorpciu energie 2,8 Nm na cyklus.

Tímová práca troch absolventov univerzity fungovala počas celého projektu perfektne. Tobias Ridder bol zodpovedný za návrh, zatiaľ čo Arne Hankemeier a Julian Raimann boli zodpovední za konštrukciu a dokumentáciu. V konečnom dôsledku bola integrácia štyroch komponentov sponzorovaných spoločnosťou ACE malým cvičením, hovorí Arne Hankemeier a vyvodzuje tento pozitívny záver: "Dokázali sme presne vykonať nastavenie pomocou priebežného závitu komponentov a spoľahlivo ich udržať v prednastavených polohách pomocou dodaných poistných matíc. Tieto tlmiče absorbujú prípustné zaťaženie naozaj spoľahlivo, ticho a rýchlo a plnia svoj účel v plnom rozsahu. V našej testovacej sérii sme tiež s veľkým potešením zistili, že v malom inštalačnom priestore našej konštrukcie možno takmer nehlučne a bezpečne brzdiť rôzne veľké hmotnosti bez spätného rázu.

Viac noviniek

Preprava mRNA vakcíny proti COVID-19 od spoločnosti Biontech/Pfizer predstavuje skutočn&ua...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka inžinierom okrem softvéru n...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka konštruktérom nielen...

To, čím sú kaskadéri pre filmové hviezdy, sú štrukturálne tlmiče TUBUS pre drahé filmové kamerové...

Digitalizácia a prístup štíhleho manažmentu sa v mnohých spoločnostiach považujú za vítanú zoštíh...

Pri testovaní invalidných vozíkov výrobcovia z pochopiteľn&ya...