Katalóg

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Zefektívnenie plánovania a projektovania: bezplatné online nástroje od ACE v praxi

Digitalizácia a prístup štíhleho manažmentu sa v mnohých spoločnostiach považujú za vítanú zoštíhľujúcu kúru. O tom, ako digitálny pokrok zjednodušuje procesy v plánovaní a projektovaní, svedčia predovšetkým riešenia navrhnuté z pohľadu používateľa. Ako príklad slúžia konfiguračné a výpočtové programy od spoločnosti ACE a dva praktické prípady.


Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH poskytuje konštruktérom portfólio produktov, ktoré presahuje rámec tlmiacej techniky. Okrem produktov na reguláciu otáčok a bezpečnostných produktov doplnila spoločnosť svoj sortiment o mnohé riešenia v oblasti technológie regulácie vibrácií. Či už ide o priemyselné a bezpečnostné tlmiče nárazov, priemyselné plynové pružiny alebo hydraulické brzdové valce, upínacie prvky, rotačné brzdy, pneumatické vzduchové pružiace prvky alebo vibroizolačné dosky a gumokovové izolátory, spoločnosť ACE ponúka na svojej webovej stránke bezplatné digitálne služby pre konfiguráciu a návrh svojich komponentov prakticky pre každú konštrukciu 24 hodín denne, 7 dní v týždni:



okrem toho môžu komerční zákazníci spoločnosti ACE využiť internetový obchod prepojený s nástrojmi na domovskej stránke spoločnosti ACE a bez problémov objednať výrobky určené podľa návrhu kliknutím myši a nechať si ich v krátkom čase doručiť zásielkovou službou.

Zákazník 1 rieši problém s vibráciami pomocou online nástroja ACE

Toto riešenie si vybral zákazník spoločnosti ACE, ktorý používa miskový podávač na predbežné triedenie, organizáciu, dopravu a dodávanie dielov v automatizovanom výrobnom procese. Počas prevádzky sa vibrácie prenášali na hliníkový rám. Výsledkom bolo rušivé bzučanie. Zákazník našiel ideálne riešenie v priebehu niekoľkých minút na webovej stránke ACE. Stačilo zadať niekoľko kľúčových údajov, ako napríklad existujúcu hmotnosť 212 kg, budiacu frekvenciu 100 Hz a podperné body. Odvtedy štyri tlmiče vibrácií prekročili zákazníkom požadovanú 90-percentnú izoláciu vibrácií a spoľahlivo oddelili zdroj vibrácií.

Východiskom tohto ukážkového riešenia je priame prepojenie na výpočtový program pre tlmenie vibrácií:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Používatelia si môžu sami vo veľmi krátkom čase vypočítať viac ako dve tretiny všetkých typických konštrukčných prípadov a nechať si zobraziť príslušnú montáž stroja. Po zadaní niekoľkých kľúčových údajov program priamo vypočíta ťažisko stroja, a tým aj jednotlivé zaťaženia na podperné body, pričom je možné vybrať si medzi alternatívnymi výrobkami, a teda aj medzi rôznymi konečnými nákladmi na tlmenie vibrácií.

Teoreticky by sa meranie vibrácií dalo rýchlo a jednoducho určiť aj priamo na mieste pomocou vlastnej aplikácie VibroChecker od spoločnosti ACE. Spoločnosť so sídlom v Langenfelde ponúka túto bezplatnú aplikáciu v troch jazykoch pre iPhony a iPady a s dodatočným malým obslužným programom aj pre stolové počítače. VibroChecker nájdete napríklad ako aplikáciu pre iOS v obchode Apple Store na tomto odkaze:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Zákazník 2 našiel individuálne riešenie proti vibráciám

Druhá aplikácia sa týkala aj oddeľovania materiálov od seba. Tentoraz bolo úlohou oddeliť dva systémy tryskacích kolies s hmotnosťou niekoľkých ton od betónovej podlahy. Na tento účel boli pod systémy dodatočne namontované panely izolujúce vibrácie. Ich hlavnou úlohou je zabrániť tomu, aby vibrácie, ktoré systémy prenášali na betónovú podlahu, ovplyvňovali citlivé zariadenia na meranie drsnosti a personál v susednej meracej miestnosti. Tá sa zaoberala určovaním drsnosti povrchov určených na spracovanie. V závislosti od prevádzkového režimu oboch systémov tryskacích kolies už nebolo možné vykonať na to potrebné merania z dôvodu vibrácií vznikajúcich počas pracovného procesu.

V tomto zložitom prípade bola spoločnosť ACE ako dlhoročný partner najprv telefonicky konzultovaná. Technickí poradcovia odporučili panely SLAB z oblasti vibračnej techniky:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

. Dodané prvky možno bez väčšej námahy prilepiť na podklad pod existujúce stroje a systémy na inštaláciu. Hoci sa tento typ tlmenia pomocou viskoelastických PUR materiálov spája s izoláciou alebo spomalením vibrácií vo väčšine priemyselných aplikácií, spoločnosti ACE sa s týmto materiálom podarilo eliminovať aj ďalšie otrasy. Na tento účel možno dosky z produktovej rady SLAB 030 až SLAB 300 rýchlo prispôsobiť príslušnej aplikácii:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

V tomto prípade boli určené panely SLAB 720 pre väčší systém tryskacích kolies a konkrétne rozmery pre menší systém SLAB 600 pomocou výpočtového softvéru pre panely izolujúce vibrácie, ktorý možno nájsť aj na internete bezplatne:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Kvalita a rozmery panelov boli vopred určené pomocou výpočtov frekvencie budenia a bodového zaťaženia. Pri štandardnej hustote 720 alebo 600 kg/m³ a hrúbke materiálu 25 mm sú teraz schopné eliminovať vznikajúce vibrácie do takej miery, že ich už nie je cítiť v susednej meracej miestnosti. Podľa zákazníka je to skutočná konkurenčná výhoda a pre spoločnosť ACE je to ďalší prípad, ktorý sa podarilo vyriešiť vďaka panelom SLAB a ktorý je doslova náročný vzhľadom na to, že systémy vážia niekoľko ton.

Viac noviniek

Pri testovaní invalidných vozíkov výrobcovia z pochopiteľn&ya...

Špecialisti na núdzové zastavenie oslavujú premiéry vo filme a televízii
Pokiaľ ide o technológiu priemyselného tlmenia, spoločnosť ACE je jedným z prvých kontaktov pre väčšinu inžinierov a konštruktérov na celom svete. Bez ohľadu na to, aké otázky majú odborníci v týchto dňoch, spoločnosť ACE na ne vždy rýchlo odpovie, a to buď online, alebo prostredníctvom osobného kontaktu na mieste.

V konštrukcii invalidných vozíkov je ešte veľa priestoru na zlepšenie. Dôkazom toho je jednonápra...

Úľava pri manipulácii a prestavbe: univerzálny skrutkovač s plynovou ťažnou pružinou a štrukturálnymi tlmičmi od spoločnosti ACE