Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

25.06.2024 01:06

Dvojnásobný výkon GEDA pre novú nemocnicu v Reykjavíku

Dve zariadenia GEDA 3700 Z/ZP podporujú výstavbu novej národnej nemocnice

Na Islande sa stavia ultramoderná Nová národná nemocnica a spoločnosť GEDA sa podieľa na stavebných prácach so svojím vybavením. Bavorský výrobca priemyselných a stavebných kladkostrojov v súčasnosti pomáha pri preprave ťažkých materiálov a pracovníkov na stavenisku dvoma prepravnými plošinami GEDA 3700 Z/ZP.

V Reykjavíku, hlavnom meste Islandu, sa v súčasnosti stavia nová a ultramoderná nemocnica - "Nová národná nemocnica". Nová nemocnica je navrhnutá na modernú a efektívnu prevádzku.

Svedčia o tom napríklad plány laboratórneho centra, ktoré je prostredníctvom špeciálneho systému pneumatických rúrok prepojené s ostatnými oddeleniami, a preto môže vzorky a analýzy rýchlo a efektívne posielať na požadované miesto.

Ďalšou zvláštnosťou nemocnice sú operačné sály, ktoré sa môžu používať až do určitej sily zemetrasenia. V posledných mesiacoch sa na Islande vyskytlo čoraz viac zemetrasení, ktoré by nemali ovplyvniť prevádzku nemocnice (už).

Okrem Novej národnej nemocnice bude v budove aj hotel pre pacientov, ktorý bude pozostávať zo 75 izieb na 4 poschodiach. Jednolôžkové, rodinné a bezbariérové izby sú prepojené so všetkými hlavnými operačnými jednotkami nemocnice a v budove sa nachádza reštaurácia, ako aj slnečná terasa. Nová nemocnica v Reykjavíku bude určite výnimočnou budovou a spoločnosť GEDA je súčasťou tohto výnimočného projektu.


GEDA 3700 Z/ZP

Od októbra 2023 sa na výstavbe novej nemocnice v Reykjavíku podieľa aj stroj GEDA 3700 Z/ZP. V súčasnosti sa v spoločnosti GEDA dokončuje druhá dopravná plošina, ktorá bude dodaná v máji na podporu stavebných prác podľa dohody. Obe prepravné plošiny sa budú používať na prepravu personálu a veľkých, ťažkých materiálov počas výstavby Novej národnej nemocnice, ktorá potrvá najmenej päť rokov. Budú tiež nápomocné pri inštalácii a preprave rôznych sklenených prvkov fasády.
Spoločnosť GEDA a jej islandský partner Hoist Vinnulyftur spolupracovali so zákazníkom na vývoji špeciálnej úzkej konzoly stožiara, aby bolo možné konečne nainštalovať takmer všetky prvky fasády. Táto výzva bola možná vďaka rýchlemu vývoju vlastného oddelenia stavebného inžinierstva spoločnosti GEDA a s pomocou nástrojov GEDA Central, ako je napríklad Installation Designer.

Zvláštnosťou tejto stavby sú kompletne zmontované izby pre pacientov, ktoré sa pomocou zariadenia GEDA 3700 Z/ZP dostali na správne miesto.
Výzva, ktorú prepravná plošina s platformou C vďaka svojej nosnosti 3200 kg a rozmerom 2,9 m x 4 m hravo zvláda. Veľkosť plošiny a nosnosť sa líši v závislosti od modelu, ale maximálna nosnosť je 3700 kg. Personál, ako aj materiál a nástroje sa dvíhajú do výšky 30 metrov. Maximálna možná prepravná výška prepravnej plošiny je 200 m pri rýchlosti zdvíhania 36 m/min v režime pre materiál a 12 m/min v režime pre personál. V dopravnej výške 30 m sa zariadenie pohybuje na 6 poschodiach, ktoré sú vybavené dvojitými komfortnými podlahovými dverami umožňujúcimi bezpečný prístup do budovy.



Deväť rokov GEDA & Hoist Vinnulyftur

Spoločnosti GEDA a Hoist Vinnulyftur spolupracujú na projektoch na Islande od roku 2015. Od roku 2017 je táto spoločnosť aj oficiálnym predajcom spoločnosti GEDA a zodpovedá za distribúciu našich výrobkov na Islande. Vzhľadom na veľkosť krajiny je spoločnosť Hoist Vinnulyftur jediným predajcom spoločnosti GEDA na Islande. Spolupráca funguje veľmi dobre vďaka osobnému kontaktu a školiacim programom spoločnosti GEDA, z ktorých niektoré sú prispôsobené konkrétnym zákazníkom, a jej výsledkom sú úspešné projekty pre obe spoločnosti. Tento prístup je pre spoločnosť GEDA veľmi dôležitý, pretože výrobca priemyselných a stavebných kladkostrojov ponúka svojim zákazníkom komplexnú starostlivosť od výrobku až po servis. V rámci toho generálny a technický riaditeľ spoločnosti Hoist Vinnulyftur navštívili v septembri 2023 spoločnosť GEDA, aby absolvovali školenie na nainštalovanom zariadení GEDA 3700 Z/ZP.

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA podporuje rekonštrukčné práce na radnici v n&...

GEDA SH1000 US v akcii v prístave New Orleans


za spoločnosť GEDA GmbH z Asbach-Bäumenheimu štartovalo na firemnom behu 2024 18 účast...

GEDA Multilift P22 Premium ako pomocník v druhom najväčšom meste Anglicka
Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.

15.03.2024 01:05

ČAS NA NOVÚ KAPITOLU
Začala sa nová kapitola v GEDA Central