Katalóg

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

25.07.2024 10:07

"I. stretnutie kultúry a obchodu portugalsky hovoriacich krajín" sa uskutoční v Brazílii od 8. do 13. júla 2024.

Podujatie s inštitucionálnou podporou Spoločenstva portugalsky hovoriacich krajín (CPLP) propaguje Inštitút mladých exportérov (IJE), člen konzorcia EEN Brasil - brazílskeho jadra siete Enterprise Europe Network (EEN), ktorú vedie Brazílsky inštitút pre informácie vo vede a technológii (Ibict).


Na stretnutí sa stretávajú zástupcovia deviatich členských štátov Spoločenstva portugalských susedných krajín (CPLP) a "jeho cieľom je posilniť kultúrnu a hospodársku spoluprácu medzi členmi spoločenstva," uvádza Ibict.


Program zahŕňa prednášky, okrúhle stoly, workshopy, vládne agendy a podnikateľské kolá.

Otvárací ceremoniál sa uskutoční 8. júla v aule Národného múzea a "na jednom mieste sa stretnú všetky vládne a obchodné inštitúcie. Dňa 12.7. sa v rámci podujatia uskutoční veľtrh a výstava v technologickom parku v Brasílii - BIOTIC za účasti zahraničných spoločností", uvádza Ibict a oznamuje, že sa uskutočnia "obchodné kolá a podujatie "BIOTIC". sa uskutočnia "obchodné kolá a podujatie "The Match", prezentačné stretnutie obchodných modelov pre diplomatické misie patriace veľvyslanectvám CPLP v Brasílii, ktoré sa bude konať v obmedzenom režime.