Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

16.10.2024 01:10

GEDA podporuje projekt na zníženie emisií CO2 v Belgicku

Zelená budúcnosť v Belgicku so zariadením GEDA 2500 Z/ZP


Bavorský výrobca priemyselných a stavebných kladkostrojov GEDA sa podieľa na priekopníckom projekte v cementárenskom priemysle s kladkostrojom GEDA 2500 Z/ZP. Cementárska spoločnosť CCB pracuje na klimaticky neutrálnej budúcnosti cementárne v Belgicku.
V meste Tournai zariadenie GEDA 2500 Z/ZP podporuje komplexný projekt miestnej cementárne CCB. CCB má jeden z najväčších a najefektívnejších závodov v krajinách Beneluxu s najmodernejšou technológiou a zásobami vápenca na viac ako 80 rokov. Pre jednu z cementární získala spoločnosť certifikát CSC za ekologickú, ekonomickú a sociálnu angažovanosť.
Tento záväzok sa prejavil aj v Tournai, keďže závod sa tiež zaviazal k cieľu zlepšiť udržateľnosť v cementárenskom priemysle znížením emisií CO2. Presnejšie povedané: Cieľom je dosiahnuť do roku 2030 zníženie hodnôt na tonu cementového ekvivalentu o 39 % a do roku 2050 sa stať úplne uhlíkovo neutrálnym. Projekt je ambiciózny, ale zároveň je krokom k ekologickejšej budúcnosti, ku ktorej môže prispieť aj spoločnosť GEDA.
Spoločnosť Compagnie des Ciments Belges si vybrala spoločnosť Verhelst Machines, ktorá si vybrala GEDA
2500 Z/ZP na realizáciu prepravy ťažkých nákladov na 100 m vysokej hlavnej veži cementárne.


GEDA 2500 Z/ZP
Transportná plošina GEDA 2500 Z/ZP sa v cementárni v Tournai používa už šesť mesiacov. Je nainštalovaná vo výške 100 m a pokrýva 4 úrovne, ktoré sú zabezpečené dverami GEDA Comfort na úrovni pristátia. Pri maximálnom využití je možná inštalovaná výška až 200 m a preprava až 2 500 kg materiálu. Prepravnú plošinu možno použiť aj na prepravu až siedmich cestujúcich na ich pracovisko na stavenisku. Vďaka rýchlosti 12 m/min v režime prepravy osôb a 40 m/min v režime prepravy materiálu možno ušetriť veľa času a peňazí na stavenisku a zároveň zabezpečiť jednoduchšiu a bezpečnejšiu prepravu.
S rozmermi 1,45 m x 3,55 m je plošina GEDA 2500 Z/ZP skutočným šetričom miesta a ponúka optimálny priestor pre potrebné náradie, materiál alebo pracovníkov na stavbe. Spoločnosť Verhelst machines, ktorá dodala GEDA 2500 Z/ZP na stavbu, zvolila na strane C prepravnej plošiny súpravu dvojitých dverí, aby získala viac priestoru na nakladanie a vykladanie materiálov. V tejto verzii ponúka prepravná plošina na veľkej strane 3,40 m priestoru na pohodlné nakladanie a vykladanie náradia a materiálov. Táto funkcia je veľkým prínosom pre stavebných robotníkov, najmä v prípade objemných materiálov a veľkých dielov.
Vďaka inovatívnemu systému GEDA SVARIO-Mast sa prepravná plošina napriek nosnosti 2 500 kg pohybuje len na jednom stožiari. Zdvíhač môžu ľahko inštalovať dve osoby, ktoré pomocou strešného otvoru umiestnia časti stožiara jednu na druhú. Strechu prepravnej plošiny možno rýchlo spustiť, čo predstavuje veľkú výhodu pri nakladaní nákladných vozidiel.

Verhelst Machines & GEDA
Spoločnosť GEDA spolupracuje so spoločnosťou Verhelst Machines už viac ako 10 rokov prostredníctvom dodávok stavebných kladkostrojov. Tak ako pri všetkých predchádzajúcich, niekedy dosť náročných projektoch, aj pri tomto projekte prebiehala spolupráca veľmi hladko a prispela k celkovému úspešnému výsledku. Spoločnosť Verhelst Machines je na stavbe zodpovedná nielen za prenájom vhodných zariadení GEDA na stavbu, ale aj za ich servis. To znamená, že belgickí zákazníci dostávajú najlepšie poradenstvo a podporu a môžu využívať bezstarostný balík služieb na stavenisku.

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA podporuje rekonštrukčné práce na radnici v n&...

GEDA SH1000 US v akcii v prístave New Orleans
Dve zariadenia GEDA 3700 Z/ZP podporujú výstavbu novej národnej nemocnice


za spoločnosť GEDA GmbH z Asbach-Bäumenheimu štartovalo na firemnom behu 2024 18 účast...

GEDA Multilift P22 Premium ako pomocník v druhom najväčšom meste Anglicka
Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.