Katalóg

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Späť na zoznam

Magnety neodym železo bór (NdFeB) od HME - Technologies GmbH

Dotaz na produkt  

Najlepší magnetický výkon a energia. Magnet NdFeB je v súčasnosti najsilnejší dostupný magnet.

Všeobecné informácie:
Magnety neodym-železo-bór (NdFeB) z triedy vzácnych zemín sú komerčne dostupné od polovice 80. rokov minulého storočia. Ich popularita rýchlo rástla vďaka ich vysokému produktu maximálnej energie a širokej škále dostupných tvarov, veľkostí a tried.

V súčasnosti je možné dosiahnuť remanenciu viac ako 1,4 Tesla. V súčasnosti sú k dispozícii energetické produkty s hodnotou až 50 MGOe. Väčšina magnetov NdFeB je anizotropná a možno ich magnetizovať len v smere orientácie. Vo všeobecnosti sú na nasýtenie NdFeB magnetov potrebné magnetizačné polia približne 30KOe.

Dôležitou nevýhodou NdFeB magnetov je ich citlivosť na koróziu. Preto, aby sa zabránilo nežiaducej oxidácii, sú hotové magnety pokryté vrstvou zinku, niklu, cínu, al-, au- alebo epoxidu. NdFeB magnety sa vyrábajú vo veľkých blokoch, ktoré sa lisujú vo forme a potom spekajú. Z veľkého bloku sa vyreže menší blok, kotúč, prstenec, tyč alebo rotor pomocou počítačom riadeného elektrovrtuľníka alebo diamantového kotúča, vyvŕta sa špeciálnymi vrtákmi a nakoniec sa vybrúsi.

Čím ďalej, tým viac, NdFeB magnety nahradia, kdekoľvek to bude možné, SmCo magnety, a to kvôli ich nižšej cene.
Vplyv teploty:
Magnetické vlastnosti NdFeB sa výrazne zhoršujú pri vystavení teplotám vyšším ako 130 °C, v závislosti od triedy materiálu a koeficientu permeancie. Magnety NdFeB s vyšším koeficientom permeancie spravidla znesú vyššie teploty bez straty magnetických vlastností. Prevádzkové teploty alebo až do 200 °C sú možné.

Použitie:
Motory, generátory, vedenie zväzku nabitých častíc, slúchadlá, držiace systémy, prístroje, reproduktory, magnetické ložiská, magnetické spojky, magnetická rezonancia, magnetické separácie, mikrofóny, urýchľovače častíc, relé, spínače, ako aj mnohé ďalšie aplikácie.

Dotaz na produkt