Katalóg

ITT Enidine GmbH

Späť na zoznam

Tlmiče vibrácií pre stroje (Visco-Elastic Support (VES)) od ITT Enidine GmbH

Dotaz na produkt  

Ochrana konštrukcií

Jednou z najúčinnejších foriem obnoviteľnej energie je vodná energia. Typická vodná elektráreň vyrába elektrickú energiu pomocou vodných generátorov. V dôsledku vysokofrekvenčných vibrácií vyvolaných periodickými a stochastickými silami z hydraulických strojov a generátorov sa časom v súvislosti s týmito generátormi často vyskytujú problémy. Vibrácie sú zvyčajne najzávažnejšie na vodiacom ložisku nad rotorom generátora a spôsobujú značné poškodenie generátora a okolitej konštrukcie.

Spoločnosť ITT Enidine vyvinula nový rad výrobkov Visco-Elastic-Support (VES), ktoré zabezpečujú lepšiu dynamickú výkonnosť ložiskového systému rotora a znižujú tepelnú silu pôsobiacu na nosnú konštrukciu ložiska.

Princípom fungovania VES je zabezpečenie vysokej dynamickej tuhosti s dodatočným tlmením pre ložiskový systém rotora pri zachovaní nízkej statickej tuhosti pre tepelný pohyb.

Tým sa znižuje dynamická odozva generátora a zabraňuje sa prenosu nadmerných tepelných síl na príslušné konštrukcie, čím sa predlžuje životnosť generátora, ako aj konštrukcie a zvyšuje sa výstupný výkon elektrárne.

  • Spoločnosť ITT Enidine prispôsobuje modely presne podľa vašich požiadaviek. Kontaktujte nás, aby sme prediskutovali vaše požiadavky na aplikáciu.

Dotaz na produkt