Katalóg

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Späť na zoznam

Feritové magnety od HME - Technologies GmbH

Dotaz na produkt  

Materiál sa skladá z oxidu železitého, stroncia alebo bária a ďalších pridaných materiálov. Feritové magnety sú veľmi obľúbené a široko používané pre ich vynikajúcu odolnosť voči demagnetizácii, korózii a ich nízku cenu.

Všeobecné informácie:
Feritové magnety sa vyrábajú lisovaním alebo spekaním. Tieto magnety môžu byť anizotropné aj izotropné. Anizotropné druhy sú orientované v smere výroby a musia byť zmagnetizované v smere orientácie. Izotropné druhy nie sú orientované a môžu sa magnetizovať v ľubovoľnom smere.

Základný tvar je daný formou, ako je segment, disk, prstenec, tyč, tyč a blok. Po lisovaní sa magnet speká, potom sa reže, brúsi a/alebo vŕta a nakoniec sa podľa potreby zmagnetizuje. Materiál dokáže do veľkej miery odolávať korózii. Feritové magnety majú vynikajúci pomer cena/kvalita.

Táto trieda magnetov je veľmi tvrdá, krehká a v porovnaní s inými magnetickými materiálmi vykazuje nižšie energetické vlastnosti.
Teplotné vplyvy:
Magnetické vlastnosti zostávajú takmer konštantné v teplotnom rozsahu od -40 °C do +250 °C. Oproti vysokej teplote sa magnetická sila zníži.
Použitie:
Tvrdé feritové (keramické) magnety majú široký rozsah použitia. Najčastejšie používané aplikácie sú:
elektromotor, reproduktor, senzor, držiak, separácia atď.

Dotaz na produkt