Katalóg

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

Späť na zoznam

Snímač stavu oleja na zistenie vlhkosti v oleji (MOP301) od E+E Elektronik Ges.m.b.H.

Dotaz na produkt  

MOP301 - ponorná sonda vlhkosti v oleji s Modbus RTU

MOP301 je ponorná sonda vlhkosti v oleji na vysoko presné meranie aktivity vody (aw) a teploty (T) a je ideálna na monitorovanie vlhkosti oleja. Okrem toho MOP301 vypočíta obsah vody [ppm]. Posuvná armatúra umožňuje inštaláciu pod tlakom do 20 barov.

Presne

meria vlhkosť v transformátorovom, mazacom alebo hydraulickom oleji, ako aj v motorovej nafte. Senzor z nehrdzavejúcej ocele možno použiť v olejoch s teplotou do 120 °C a tlakom do 20 barov.

Presné a spoľahlivé meranie vlhkosti oleja
. Prvky senzora vlhkosti E+E použité v MOP301 sa vyznačujú dlhodobou stabilitou a odolnosťou voči kontaminácii. Sú základom veľmi presného a spoľahlivého merania vlhkosti a teploty.

Všestranné použitie
Z mechanického hľadiska ponorný snímač zaujme robustným puzdrom z nehrdzavejúcej ocele s krytím IP66, káblom odolným voči oleju a prelisovaným konektorom M12x1. Môže sa používať v teplotnom rozsahu od -40 do 120 °C a pri tlaku do 20 barov.

Rôzne dĺžky sondy a kábla, ako aj štíhly dizajn umožňujú mimoriadne flexibilnú inštaláciu MOP301. Hĺbku ponoru možno presne nastaviť pomocou praktického posuvného skrutkového spoja. Pomocou voliteľného guľového ventilu možno sondu nainštalovať a vybrať bez prerušenia procesu.

Merané hodnoty a rozhrania
MOP301 poskytuje obsah vlhkosti oleja ako absolútnu alebo relatívnu hodnotu. Aktivita vody (aw) poskytuje informácie o tom, ako blízko je olej k bodu nasýtenia pri danej teplote. Obsah vody (x) udáva skutočný obsah vody v oleji. Na základe nameranej aktivity vody (aw) a teploty prístroj MOP301 vypočíta absolútny obsah vody (x) v ppm.

Špecifické parametre oleja potrebné na výpočet možno predkonfigurovať pri objednávke snímača vlhkosti v oleji alebo ich možno uložiť pomocou softvéru na konfiguráciu produktu PCS10. Namerané hodnoty sa vysielajú cez rozhranie RS485 s protokolom Modbus RTU.

Typické aplikácie

Monitorovanie
  • Transformátorový olej
  • Mazací olej
  • Hydraulický olej
  • Dieselové palivo

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Snímače stavu oleja

Snímače stavu oleja (vlhkosť v oleji)

Prevodníky vlhkosti v oleji na monitorovanie obsahu vlhkosti v mazacom, hydraulickom a izolačnom oleji. Merania sú k dispozícii ako absolútne hodnoty v [ppm] alebo relatívne hodnoty ako obsah vody...

Ručný merač vlhkosti v oleji (OILPORT 30)

Ručný merač OILPORT 30 je určený na prenosné monitorovanie vlhkosti a teploty oleja. Vďaka jednoduchému a intuitívnemu ovládaniu prostredníctvom dotykového TFT displeja a zabudovanej funkcii zaznam...