Katalóg

Stingl Systems GmbH

Späť na zoznam

Zabezpečenia do šácht (Stingl safety door) od Stingl Systems GmbH

Dotaz na produkt  

Bezpečnostné dvere Stingl - univerzálna a bezpečná ochrana
Ochrana šachty pre modernizáciu a nové budovy

Najmä pri modernizácii v existujúcich budovách s neverejnou prevádzkou (napr. obyvatelia domov a hoteloví hostia), ale aj v nových budovách musia byť šachtové otvory zabezpečené proti pádu a proti padajúcim predmetom.

Tu je potrebné bezpečné, flexibilné, celoplošné a stabilné riešenie. Prístup bezpečnostných dverí Stingl sa tu naplno prejavuje v porovnaní s bežnými riešeniami, ako sú stavebné dvere a OSB dosky, na nasledujúcich obrázkoch. Namiesto vŕtania a hmoždiniek sa jednoducho upne na miesto s pevným uchytením.

Otočné dvere do bezpečnostných dverí Stingl pozostávajú z jadra z trapézového plechu a sú uzavreté hliníkovým rámom. V závislosti od otvorenia dverí možno otočné zámky posúvať vo vodorovnej polohe a fixovať ich. Ak sú prahy dverí príliš krátke alebo vôbec nie sú k dispozícii, ako alternatíva sa môžu použiť iné rohové prvky, ktoré však musia byť pripevnené k prahu alebo k murivu/betónu.

Dvere je možné kedykoľvek vyklopiť vpravo alebo vľavo. Na tento účel je potrebná len malá úprava zvislých podpier a premiestnenie zámkov napínačov.

Bezpečnostné dvere Stingl možno voliteľne doplniť trojdielnou bočnou ochranou (zábradlie, koleno a noha). Ak je potrebné vykonať rôzne práce v otvorenej šachte v krátkom čase, keď sú dvere otvorené, bočná ochrana slúži ako dodatočná ochrana proti pádu. Pri vystužovaní zvislých podpier dverí musí prah a nadpražie dverí absorbovať zvislé zaťaženie V = 3,6 kN.

Upínaciu silu možno vizuálne kontrolovať a monitorovať pomocou kotúčových pružín. Bezpečnostné dvere Stingl sa dajú otvárať a zamykať zvonku aj zvnútra šachty pomocou štyroch trojuholníkových závor (2 na každý prvok dverí). V závislosti od šírky dverí sa na prah umiestni teleskopický profil a vystuží sa. Profil tak poskytuje dodatočnú polohovú bezpečnosť zvislých výstuh.


Produktový poradca: Dirk Schöffler

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Zabezpečenia do šácht

Montážna konzola pre hriadeľové zábrany v tvare z

Plochý oceľový držiak na hmoždinky na zabezpečenie výťahov v oblasti hrudníka, kolien a nôh v súlade s predpismi.

Plochá oceľ 60 x 3 mm, 250 mm dlhá, pozinkovaná