Katalóg

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Späť na zoznam

CT testovacie zariadenia pre batériové systémy e-mobility od Comet Yxlon GmbH

Dotaz na produkt  

Batéria - srdce elektromobilu
V elektromobiloch je výkon batérie rozhodujúci pre spoľahlivosť, dojazd a životnosť celého vozidla. CT kontroly so systémami Comet Yxlon CT podporujú výrobcov automobilov aj batériových článkov spoľahlivými, vysoko presnými kontrolnými údajmi, ktoré pomáhajú napríklad znížiť zmetkovitosť v sériovej výrobe. Počítačová tomografia sa používa na kontrolu surovín na výrobu batériových článkov, ako aj jednotlivých článkov, článkov zabalených do modulu a modulov spojených do batériového systému alebo batériovej súpravy.

Účinné zabezpečenie kvality batériových článkov
Jednou z najväčších výziev pri výrobe článkov je vysoká miera zmetkovitosti. Keďže to predstavuje významný nákladový faktor, je dôležité odhaliť chybné články pred ich ďalším spracovaním. CT kontrolné systémy od spoločnosti Comet Yxlon pokrývajú širokú škálu techník na nedeštruktívne zabezpečenie kvality a metrologické aplikácie. Patria medzi ne merania previsu katódy a anódy a testovanie nečistôt a inklúzií - najčastejších defektov v batériových článkoch.

Spoľahlivá CT kontrola batériových modulov
Veľmi malé tolerancie komponentov a spojov, ako aj špeciálne požiadavky na kontaktné zváranie robia z ukladania batériových článkov na výrobu batériových modulov náročnú úlohu. Počítačová tomografia so systémami Comet Yxlon poskytuje presné výsledky kontroly na posúdenie kvality zarovnania stohov článkov, zvarov puzdier, spojovacích zvarov článkov a zvarov výstupkov. Okrem toho laminografia so systémom Comet Yxlon umožňuje meranie previsov článkov už nainštalovaných v moduloch.

Testovanie batériových systémov a balíkov pomocou CT.

Keď sa batériové moduly zostavujú do batériového systému, sú pripojené k puzdru systému - zvyčajne kovovému odliatku -, ktoré funguje ako chladič. CT testovacie systémy Comet Yxlon umožňujú výrobcom skontrolovať toto spojenie, aby sa uistili, že všetky komponenty sú plne funkčné.

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Počítačové tomografy

Počítačové tomografy (FF85 CT)

  • Séria: FF
  • Priemysel: Automobilový priemysel, elektronika, letecký priemysel, veda a výskum, zlievarenstvo, doplnková výroba
  • Veľkosť defektu: <1 mm, >1 mm
  • ...

Mikro CT systém (FF20 CT)

  • Séria: FF
  • Priemysel: Automobilový priemysel, elektronika, letectvo a kozmonautika, veda a výskum, polovodiče, doplnková výroba
  • Veľkosť defektu: <1µm, <50&micr...