Katalóg

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Späť na zoznam

Ovládanie jednej osi (VCS1) od Paul Vahle GmbH & Co. KG

Dotaz na produkt  

Bez automatizovaných dopravníkových systémov sa dnes nezaobíde takmer žiadna výrobná linka v automobilovom priemysle. Elektrické jednokoľajové aplikácie sa považujú za osvedčené a zavedené dopravné systémy na tok materiálu vo výrobe, výrobe a montáži, a preto sú predurčené na použitie v intralogistike a v automobilovom priemysle.

Aby dopravné systémy mohli plniť svoje úlohy s polohovou presnosťou, je potrebný spoľahlivý systém riadenia pohonu. Jednoosový riadiaci systém VAHLE VCS1 pokrýva všetky požiadavky na použitie v spojovacej dopravníkovej technike. Na prenos údajov medzi stacionárnou a mobilnou stranou sú k dispozícii rôzne typy komunikácie, ako napríklad polovlnová komunikácia, koľajnicová zbernica a systém štrbinového vlnovodu VAHLE SMGM pre zbernice na báze Ethernetu, ako napríklad PROFINET.

K dispozícii je až do výkonovej triedy 1,5 kW a rôzne rozhrania, vďaka čomu sa regulátor pohonu môže použiť takmer v každej aplikácii. Okrem toho sú k dispozícii početné funkcie pre polohovanie a riadenie vzdialenosti.

Pomocou dostupných knižníc funkcií pre komunikáciu so zbernicou koľajníc možno regulátory ľahko integrovať do systémového PLC na jednoduchú komunikáciu procesných a diagnostických údajov. Parametre pohonu sa nastavujú pomocou konfiguračného softvéru VAHLE, ktorý bol vyvinutý vo vlastnej réžii a ľahko sa používa. Všetky parametre pohonu a príslušné číslo vozidla sú uložené na dátovom konektore, ktorý je ľahko prístupný zvonku. V prípade servisu to umožňuje rýchlu výmenu zariadenia bez inak nevyhnutnej parametrizácie jednoosovej riadiacej jednotky.
Stavové a prevádzkové informácie možno jednoducho zobraziť na integrovanom dvojriadkovom displeji OLED. Riadiaca jednotka má špeciálne vyvinutý infračervený diaľkový ovládač na nastavenie obsluhy a jednoduché diagnostické úlohy.

K dispozícii sú aj ďalšie komponenty, ako sú ovládacie prvky bloku krivky na udržiavanie bezpečnostnej vzdialenosti pri prejazde krivkou alebo ovládacie prvky oddeľovacieho bloku na oddelenie jazdných zón alebo na zabránenie prenosu napätia. na zabránenie prenosu napätia v miestach odpojenia dopravníkov napájaných vodičmi.

V kombinácii s modulmi na dodávku energie (vPOWER), polohovanie (vPOS) a prenos údajov (vCOM) je riadiaci systém VCS1 k dispozícii aj ako systémové riešenie.

Dotaz na produkt