Katalóg

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Späť na zoznam

Dávkovacie čerpadlá pre nápojový priemysel od Lutz-Jesco GmbH

Dotaz na produkt  

Kŕmenie kieselguhr a ďalších médií v rámci nápojového priemyslu / potravinárskeho priemyslu

Skôr ako si pivo môže vychutnať jeho zákazník, musí počas výroby, usadzovania a čistenia prejsť sériou presne kontrolovaných prírodných mikrobiologických a fyzikálnych procesov. Príkladom sú procesy kvasenia a zrenia, ktoré spôsobujú suspendované látky a nečistoty spôsobené napr. kvasinkami, ktoré sa používajú na kvasenie. Tieto častice sa z piva odstraňujú v rôznych krokoch úpravy. Brilantne čisté pivo si vyžaduje špeciálnu filtráciu: kieselguhr aluviálnu filtráciu. Pri tomto procese sa do piva pridáva suspenzia kieselguhru s koncentráciou 300 g/l. Hlavnými filtračnými prvkami sú napr. jemné textúry z nehrdzavejúcej ocele alebo rúrky z nehrdzavejúcej ocele s veľmi malými štrbinami. Keďže štrbiny ani textílie nie sú dostatočne jemné, pred filtráciou vlastného piva sa cez filter najprv preženie len voda obsahujúca kieselguhr. Kieselguhr sa usadzuje vo filtri a vytvára jemne rozdelenú vrstvu, ktorá pôsobí ako mikrofilter. Táto vrstva kieselguhru potom zachytáva nečistoty, ktoré spôsobujú zakalenie piva.

Kieselguhr je múčnatý minerál pochádzajúci z treťohôr; pochádza z kremičitých exoskeletov jednobunkových rias a diatóm. Kieselguhr, nazývaný aj diatomitická zemina, sa používa nielen ako filtračný materiál, ale aj na mletie a leštenie. Jej vhodnosť ako brúsneho média naznačuje, že pohyblivé časti prichádzajúce do styku s kieselguhrom na účely dávkovania si vyžadujú vysoké opotrebovateľné vlastnosti. Na pridávanie kieselguhru sú potrebné veľmi presné dávkovacie čerpadlá, napr. špeciálne piestové čerpadlá so špecifickými prevádzkovými vlastnosťami a povrchom odolným proti opotrebovaniu. Čerpadlá používané v pivovaroch musia spĺňať tieto požiadavky

  • dlhá, bezporuchová prevádzka
  • jednoduchá konštrukcia, ktorá si vyžaduje len malú údržbu
  • zohľadnenie hygienických požiadaviek a požiadaviek súvisiacich s procesom (napr. zabezpečenie, aby sa do piva nedostal vzduch)
Piestové dávkovacie čerpadlá Lutz-Jesco v špeciálnom pivovarníckom vyhotovení s materiálmi, ako sú nehrdzavejúca oceľ, oxid hlinitý a keramika, kompatibilné s potravinami a poskytujúce odolnosť proti opotrebovaniu na príslušných miestach a špeciálne perové tesnenia. Tieto špeciálne čerpadlá optimálne spĺňajú tieto požiadavky a už desaťročia sa používajú na celom svete ako osvedčené dávkovacie zariadenia renomovaných špecialistov na inštaláciu v pivovaroch, ako je napríklad spoločnosť KHS-Prozesstechnik GmbH. Vychutnajte si svoje pivo s dávkovacími čerpadlami Lutz-Jesco !

Dotaz na produkt