Katalóg

Systea GmbH

Späť na zoznam

Profilový systém na viditeľné upevnenie (ALKAPO) od Systea GmbH

Dotaz na produkt  

Profilový systém s uzavretým presahom na viditeľné upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitných dosiek alebo HPL.

Vďaka použitiu nosných profilov v tvare krabice ponúka ALKAPO výrazne vyššiu nosnosť a používa sa vždy, keď je kotvenie možné len do podlahovej dosky príslušného podlažia budovy. Podkonštrukčný systém na báze ALKAPO sa skladá zo zvislých nosných líšt, stenových konzol v tvare U a voliteľného príslušenstva. Stenové konzoly sú podľa tepelného zaťaženia a nárokov - vyrobené z hliníka alebo nehrdzavejúcej ocele. Podľa statickej náročnosti si môžeme vybrať medzi nosnými profilmi ALKAPO 275 a ALKAPO 350.

Upevňovacie prvky sa k nosným profilom pripevňujú pomocou skrutiek, skrutiek alebo nitov.

Nosné profily sa k stenovým konzolám pripájajú pomocou nitov, prípadne skrutiek. pritom posuvné body preberajú vodorovné (veterné) zaťaženie a pevné body preberajú vodorovné a zvislé zaťaženie (mŕtve zaťaženie). Montáž bez obmedzenia je ukončená v posuvných bodoch vo vertikálnych pozdĺžnych otvoroch. Na každý nosný profil je pridelený jeden pevný bod.

Prvky Thermostop sú k dispozícii ako tepelné deliace prvky s cieľom minimalizovať tepelné mosty.

Konzolové výčnelky do 480 mm.
Materiál EN AW-6063 T 66

Hliníkové profily
ALKAPO 275 - stredný nosný profil
ALKAPO 275 - spojovací profil
ALKAPO 350 - stredný nosný profil
ALKAPO 350 - spojovací profil

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Fasádne nosné konštrukcie

Profilový systém na viditeľné upevnenie (ALWI-S)

Profilový systém na viditeľné upevnenie veľkoformátových obkladových dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitných dosiek alebo HPL.

Podkladový systém na báze ALW...

Fasádne nosné konštrukcie (UKLA)

Profilový systém na viditeľné upevnenie veľkoformátových a maloformátových keramických fasádnych dosiek, napr. s rozmermi 40 x 40 cm alebo 60 x 60 cm, s konzolami.

Podkonšt...

Fasádne nosné konštrukcie (ALHO)

Profilový systém na viditeľné upevnenie maloformátových a veľkoformátových obkladových materiálov z dreva, ako aj fasádnych obkladových dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitný...

Fasádne nosné konštrukcie (Beta Universal II (visible fixing))

Podkonštrukčný systém bez tepelných mostov na viditeľné a skryté upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek.

Podkonštrukčný systém BETA Universal II bez tepelných mostov s...

Profilový systém na skryté upevnenie (ALWI-V)

Profilový systém na skryté upevnenie obkladov alebo veľkoformátových fasádnych dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitných dosiek, keramiky alebo HPL.

Podkonštr...