Katalóg

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Späť na zoznam

Regulátor plynu od Borrmann Brenner Berlin GmbH

Dotaz na produkt  

Bezpečnostný regulátor/R

Regulátory plnia úlohu udržiavať konštantný výstupný tlak v stanovených medziach bez ohľadu na kolísanie vstupného tlaku a zmeny prietoku. Bezpečnostné zariadenie proti pretrhnutiu hadice zabezpečuje obmedzenie prietoku.

Ochrana proti pretrhnutiu hadice/S (nadzemná)

Bezpečnostné zariadenie proti roztrhnutiu hadice je bezpečnostné zariadenie, ktoré automaticky uzavrie výstup plynu, ak sa prekročí určitý prietok (napr. v prípade roztrhnutia hadice). Pri prevádzke zariadení na staveniskách zo zásobníkov s objemom väčším ako 1 I a dĺžkou hadice väčšou ako 40 cm sa v súlade s predpismi o prevencii nehôd vyžaduje bezpečnostné zariadenie proti roztrhnutiu hadice nad úrovňou zeme. Bezpečnostné zariadenie proti prasknutiu hadice sa pripája za regulátor.


Bezpečnostný regulátor s integrovanou ochranou proti prasknutiu hadice/RS (nad úrovňou zeme)

Ochrana proti pretrhnutiu hadice je neoddeliteľnou súčasťou regulátora.
Bezpečnostný regulátor s integrovanou skúškou tesnosti a ochranou proti pretrhnutiu hadice/RDS (pod úrovňou terénu)
Okrem ochrany proti pretrhnutiu hadice je v regulátore nainštalovaná aj skúška tesnosti, pomocou ktorej sa pred uvedením do prevádzky povinne skúša tesnosť celého odberového systému. Skúška tesnosti zahŕňa celú potrubnú sieť vrátane prípojok na vstupnej a výstupnej strane, ako aj ventil zariadenia. Táto bezpečnostná funkcia sa dosahuje pomocou komerčne dostupných, štandardizovaných hadíc a prípojok. Nariadenie o prevencii nehôd (BGV D34) vyžaduje regulátory s integrovanou skúškou tesnosti a ochranou proti roztrhnutiu hadice s menovitou hodnotou do 1,5 kg/h (RDS) alebo bezpečnostné zariadenia proti úniku plynu* pre pripojenie pre náradie poháňané kvapalným plynom, ktoré sa používa pod úrovňou terénu, napr. pri stavbe káblov.
*Bezpečnostné zariadenia proti úniku plynu uzatvárajú prívod plynu výlučne v prípade poškodenia hadice. Fungujú so špeciálnou dvojitou hadicou a špeciálnymi prípojkami.

Dotaz na produkt