Katalóg

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Späť na zoznam

Stroje na meranie drsnosti (ROTOS) od Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Dotaz na produkt  

Snímač drsnosti, ktorý spája všetky charakteristiky.

Merajte rozmery, tvar/miesto a drsnosť automaticky na jednom stroji: Viac produktivity, jeden záznam.

Na kontrolu kvality komponentov, napr. v hnacom ústrojenstve vozidiel, musí byť možné kontrolovať drsnosť a zvlnenie v súlade s normami. Snímač drsnosti ZEISS ROTOS to po prvýkrát umožňuje na jednom súradnicovom meracom stroji. Operátori profitujú zo zjednodušeného pracovného postupu pre väčšiu istotu merania a obrovskú úsporu času.

ZEISS ROTOS je určený pre používateľov, ktorí kontrolujú rozmery, polohu alebo tvar na súradnicovom meracom stroji (CMM) a zároveň potrebujú merať drsnosť a vlnitosť na tom istom obrobku. Vďaka snímaču drsnosti ZEISS ROTOS. sa dajú všetky charakteristiky technického výkresu kompletne zmerať pomocou jednej CMM a zobraziť v jednom zázname. Už nie je potrebné prechádzať na prístroj na meranie povrchu.

Rôzne polohy merania sa dajú dosiahnuť bez opätovného prestavovania a je možný plne automatický chod bez toho, aby obsluha ovplyvňovala meranie povrchu. V porovnaní s predchádzajúcimi niekoľkými minútami to trvá len niekoľko sekúnd. Keďže už nie je potrebné prenášať a upínať diel, náchylnosť na chyby počas celého procesu a ovplyvňovanie operátorom sú prakticky vylúčené.

Je toho však viac: ZEISS ROTOS sa dá flexibilne polohovať, aby sa dosiahli všetky povrchy na súčiastke bez opätovného uchytenia. Okrem toho je senzor vybavený osou otáčania/nakláňania. Meracie údaje zo snímača ZEISS ROTOS sa prenášajú prostredníctvom rozhrania Bluetooth do analytického počítača. Údaje sa potom importujú do softvéru CALYPSO prostredníctvom ovládača stroja a môžu sa exportovať spolu s ostatnými údajmi o meraní do spoločného záznamu. Systém ZEISS ROTOS je k dispozícii pre vybrané súradnicové meracie stroje s nosičmi snímačov VAST.

Dotaz na produkt