Katalóg

O Azimut SpA

Začiatky

Spoločnosť Azimut Yachts vznikla v roku 1969, keď mladý univerzitný študent Paolo Vitelli založil spoločnosť Azimut Srl a začal prenajímať plachetnice.Prvé kroky k úspechu
V roku 1970 niektoré prestížne jachtárske značky poverili spoločnosť distribúciou svojich lodí v Taliansku.
Azimut rýchlo rozšíril svoju činnosť: Okrem distribúcie začala navrhovať nové jachty. V spoločnom podniku so spoločnosťou Amerglass navrhla sériovo vyrábanú laminátovú loď AZ 43' Bali, ktorá mala okamžitý úspech.
Spoločnosť postupne rozširovala svoj sortiment, pričom sa zamerala na nižšiu triedu trhu - v roku 1977 uviedla na trh jachtu AZ 32' Targa, "Ford T" vo svete lodí - a tiež na vyššiu triedu (v roku 1982 debutovala nezabudnuteľná jachta Azimut 105' Failaka, v tom čase najväčšia sériovo vyrábaná jachta zo sklených vlákien).

Akvizícia spoločnosti Benetti a začiatok vlastnej výroby
V roku 1985 spoločnosť Azimut kúpila spoločnosť Benetti. Táto historická značka so sídlom vo Viareggiu vyrábala lode od roku 1873 a navrhla koncept megajachty.
Azimut teraz mohol vyrábať vlastné jachty, definovať nový štýl a priemyselné štandardy, ktoré mali spôsobiť revolúciu v lodiarskom priemysle, ako napríklad: veľké bezrámové okná, elektrické sedadlá a interiéry z orechového dreva. nové výrobné závody a medzinárodné uznanie
Od konca deväťdesiatych rokov sa Azimut vďaka akvizícii nových lodeníc vo Fane, reštrukturalizácii lodeníc Benetti vo Viareggiu a výstavbe nového závodu v Avigliane v provincii Turín stal popredným výrobcom jácht a megajachtov.
Toto vedúce postavenie sa potvrdilo v nasledujúcich sezónach vďaka mnohým obchodným úspechom a investičnej politike, ktorá v priebehu rokov upevnila technologické a výrobné kapacity spoločnosti Azimut, ktorá má teraz svoje závody v Brazílii.

 
Odstrániť výber

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Chorvátsko

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Taliansko

Motorove clny (S Collection)

Generácia Carbon-tech

Použitie uhlíkových vlákien je konštrukčná voľba, ktorá umožňuje zväčšiť objem a povrch pri zachovaní rovnakej hmotnosti, a tým zachovať vynikajúcu úr...