Katalóg

Gmöhling Transportgeräte GmbH

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

07.10.2021 05:10

Spoločnosť Gmöhling GmbH oslavuje tento rok 80. výročie svojho založenia

Spoločnosť Gmöhling GmbH oslavuje tento rok 80. výročie svojho založenia. Walter Gmöhling vo svojom hrdom veku 98 rokov stále nevynechá príležitosť zastaviť sa v sídle spoločnosti vo Fürth-Stadeln a prispieť svojimi nápadmi. "Aby boli pracovné miesta zabezpečené aj v budúcnosti, vložil som celý majetok do nadácie!"

Spoločnosť prešla počas svojej histórie mnohými vzostupmi a pádmi. Ani teraz, počas pandémie, to nemá ľahké. "Corona nás zasiahla v roku 2020 a potom ovládla celý svet. Mnohí naši zákazníci a tiež jednotliví dodávatelia sa nachádzajú v zahraničí, to nás samozrejme neminie bez stopy." povedal Frank Reiser, konateľ spoločnosti Gmöhling. "Napriek tomu sme minulý rok prežili celkom dobre - v neposlednom rade vďaka rozmachu internetového obchodu a našim veľkým zákazníkom v tomto odvetví. Aj v zdravotníctve, v nemocniciach, sú naše výrobky práve teraz potrebné. Tento rok môžeme dokonca opäť investovať do nového vybavenia a strojov, ako aj do údržby dnes už 69-ročnej budovy a tiež opäť prijať troch nových učňov."

V roku 1941 bola spoločnosť Gmöhling založená ako zlieváreň hliníka v Alsasku. Po vojne a anglickom zajatí prevzal mladý Walter Gmöhling 95 % zničeného podniku po svojom zosnulom otcovi a v roku 1948 obnovil výrobu v Norimbergu. Tu zo zvyšného hliníka spočiatku vyrábal zveráky, hrnce na varenie a stroje na odlievanie sviečok (do Izraela) a vyvinul ľahký skladací hliníkový prepravný box na použitie v amerických lietadlách DC-3 pre berlínsky letecký most. Tento posledný krok bol skutočným zrodom spoločnosti v jej dnešnej podobe. Následne sa preslávila predovšetkým v intralogistike textilného priemyslu a ako preferovaný dodávateľ nemeckých a iných európskych poštových spoločností.

Dnes štandardný sortiment výrobkov pokrýva veľmi široké spektrum, od debien cez skrinky, prepravné vozíky a vozíky s pružinovým dnom až po mnohé individuálne špeciálne riešenia z hliníka. Dodávané odvetvia sú rovnako rozmanité ako samotné výrobky. Podiel exportu je viac ako 50 % - pretože výrobky "Made in Germany" presvedčili nespočetné množstvo zákazníkov vo Francúzsku, Veľkej Británii či Švajčiarsku, ale napríklad aj v Číne.

Históriou spoločnosti sa ako červená niť tiahne jedna vec: Inovácia, ďalší vývoj a prispôsobenie sa trhu. "Práve sme zaregistrovali patent na vozík na vyzdvihnutie objednávky s plynulo nastaviteľnou silou pružiny pre internetový obchod !" hovorí Oliver T. Schmitz, vedúci predaja spoločnosti Gmöhling. Len tak mohla spoločnosť prežiť 80, niekedy ťažkých rokov. Dnes sú to najmä zákazníci z oblasti internetového obchodu, ktorí si objednávajú produkty pre svoju logistiku od spoločnosti Gmöhling v. Moderné internetové obchody hľadajú riešenia, ako sú individuálne navrhnuté regálové alebo pružinové podlahové vozíky na vychystávanie objednávok. To znamená na spracovanie internetových objednávok v ich skladoch alebo na spracovanie vrátených tovaru. "A spoločnosť Gmöhling, ktorá má 80 rokov skúseností s vývojom, konštrukciou a výrobou výrobkov z ľahkých kovov, im to môže poskytnúť."

Okrem toho zamestnanci rozpoznali ducha doby a vyvinuli úplne nový produktový rad - "Gmöhling Green Line". Na stránke www.g-green.de si môže každý objednať do svojej domácnosti výrobky Gmöhling vyrobené až zo 75 % z recyklovaného hliníka. Či už ide o pojazdné kvetináče, vyvýšený záhon na kolieskach alebo obrazy rastlín na stenu. "Sám som vášnivý záhradkár ", hovorí Oliver T. Schmitz, "takže som začal trochu experimentovať !" Keď ho počúvate rozprávať, môžete povedať, koľko srdca a duše vložil do nových výrobkov. "Všetky výrobky sú udržateľné, kvalitné, trvanlivé a stabilné v porovnaní s plastom alebo drevom."

Viac noviniek

GMÖHLING: Objavte naše najnovšie produkty a riešenia, vymeňte si nápady s naším tímom a zistite viac o najnovších trendoch v odvetví - tešíme sa na vás!

S potešením vám oznamujeme, že sme od 1.3.2024 znížili ceny vybraných výrobkov, ako sú pr...

Už desaťročia riešime vaše požiadavky v oblasti logistiky a dopravy.

S produktovými ri...

Aby sa zabránilo hluku počas vkladania, do nášho koša sa vkladá pena pohlcujúca zvuk.

08.11.2022 02:00

"Nad prašným mesiacom

"Over The Dusty Moon Challenge" - sponzorovali sme tím MoonAixperts
Nedávno sme podporili tí...