Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

07.06.2022 09:06

Jarné rukávy od spoločnosti norelem

Spoľahliví pomocníci pre plynulé zapínanie a radenie prevodových stupňov

Ovládacie prvky so západkovými nastavovacími bodmi sú pri každodennom používaní často vystavené vysokému zaťaženiu. Robustné a vysokokvalitné pružinové puzdrá od spoločnosti norelem zabezpečujú spoľahlivé a tiché zapínanie a spínanie strojov a zariadení.

Pri výrobe pružinových objímok sa kombinuje hlboko ťahaná kovová objímka s tlakovou pružinou. Pružina je pevne spojená s puzdrom prostredníctvom vyrazeného otvoru. Pružinové objímky sa používajú najmä ako detenčné a polohovacie prvky. Používajú sa všade tam, kde je potrebné na čo najmenšom priestore realizovať zaisťovacie a spínacie operácie s príjemnou hmatovou a akustickou spätnou väzbou: napríklad vo voličoch programov, otočných spínačoch alebo regulátoroch teploty na strojoch alebo domácich spotrebičoch - ako sú práčky, umývačky riadu alebo rúry.

Základné telo objímky je vyrobené z poniklovanej ocele alebo z nehrdzavejúcej ocele. Tlaková pružina je vždy vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Pružinové rukávy sú v ponuke spoločnosti norelem v rôznych tvaroch: napr. špicaté, zaoblené alebo s golierom.

Na umiestnenie pružinového puzdra stačí jednoduchý otvor. Predpätie a zaistenie pružinového puzdra zabezpečuje protiľahlý blokovací prvok. "Vďaka inovatívnemu výrobnému procesu dosahujeme v spoločnosti norelem konzistentnú kvalitu, pokiaľ ide o sily pruženia a geometriu puzdra," vysvetľuje Martin Ahner, vedúci spoločnosti norelem ACADEMY. "Týmto spôsobom môžeme zaručiť presné vedenie pružinového puzdra v príslušnom komponente."

Od 21. do 24. júna 2022 bude spoločnosť norelem vystavovať na veľtrhu automatica v Mníchove. V hale 5 v stánku 115 sa návštevníci môžu tešiť na inovácie produktov, nový katalóg a norelem ACADEMY.

Viac noviniek

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia
Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem

30.10.2023 01:05

Inžiniersky nováčik 2023
Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem
Vyskúšajte nové a osvedčené produkty norelem naživo