Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

07.07.2022 01:07

Upínacie krúžky z nehrdzavejúcej ocele A4

Spoločnosť norelem mala doteraz vo svojom sortimente upínacie krúžky z ocele, hliníka a nehrdzavejúcej ocele A2. Teraz sú tieto všestranné komponenty k dispozícii aj v ešte robustnejšej verzii z nehrdzavejúcej ocele A4. Vďaka dobrej odolnosti voči kyselinám a korózii sa tieto upínacie krúžky môžu používať aj v chemickom a potravinárskom priemysle alebo v aplikáciách, kde dochádza ku kontaktu so slanou vodou

Upínacie krúžky sa používajú napríklad na upevnenie hriadeľov a náprav. Môžu však slúžiť aj ako pevný doraz alebo ako možnosť upevnenia, pričom sa dajú podľa potreby nastaviť alebo demontovať.

V spoločnosti norelem sú upínacie krúžky rozdelené do troch skupín výrobkov: Upínacie krúžky typu "drážkovaný, vnútorný" sa montujú axiálne na hriadele alebo osi a obopínajú ich s rovnomerným rozložením upínacích síl. Výsledkom je rozmerovo presné uloženie a veľmi veľká prídržná sila bez poškodenia hriadeľa. Na rovnakom princípe fungujú aj upínacie krúžky "drážkované, vonkajšie". Vďaka drážke na vonkajšej strane upínacieho krúžku však možno dosiahnuť o 15 % vyššie upínacie sily a zároveň tieto modely presvedčia nižšou nevyváženosťou. Otvor zostáva valcový - hriadeľ je tak presnejšie uzavretý.
Upínacie krúžky s drážkami sú k dispozícii v normálnej a širšej verzii.

Treťou skupinou výrobkov sú delené upínacie krúžky. Môžu byť umiestnené na hriadeli alebo osi v axiálnom aj radiálnom smere. Obe časti sú spojené dvoma skrutkami s uzáverom. Rovnako ako pri verzii s drážkou sa upnutie dosiahne znížením výšky drážky pomocou skrutiek s uzáverom. Výsledkom je rozmerovo presné uloženie a veľmi veľká prídržná sila bez poškodenia hriadeľa. Upínacie krúžky "split" možno namontovať bez demontáže hriadeľa. K dispozícii sú aj v normálnej a širšej verzii.

okrem týchto skupín výrobkov sú od spoločnosti norelem k dispozícii aj upínacie krúžky so závitom, ako aj modely, ktoré možno upevniť pomocou upínacej páky.

Viac noviniek

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia
Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem

30.10.2023 01:05

Inžiniersky nováčik 2023
Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem
Vyskúšajte nové a osvedčené produkty norelem naživo