Katalóg

Systea GmbH

30.09.2022 15:09

Fasádne systémy SYSTEA digitálne dostupné ako obsah BIM

S okamžitou platnosťou je SYSTEA k dispozícii s obsahom BIM všetkých systémov spodnej stavby na waya od BIMsystems. Projektanti môžu umiestňovať a konfigurovať systémové riešenia priamo vo vlastnom systéme CAD a prenášať dôležité údaje pre výrobu výrobcovi. Týmto krokom spoločnosť SYSTEA rozširuje svoje digitálne portfólio v spolupráci so spoločnosťou BIMsystems.

SYSTEA digitalizuje fasádne konštrukcie do obsahu BIM na optimálnu podporu plánovacieho procesu pomocou BIM
Pomocou BIM (Building Information Modelling) možno stavebné projekty digitalizovať hneď od začiatku a dôležité informácie o plánovaní, realizácii a infraštruktúre zhromažďovať a spravovať v takzvanom digitálnom dvojčati. Na realizáciu v praxi sú okrem iného potrebné údaje v súlade s BIM ako zdroj informácií. S cieľom podporiť projektantov pri digitálnom plánovaní a ďalej rozvíjať digitalizáciu výstavby sprístupňuje spoločnosť SYSTEA svoje systémy pre spodnú stavbu ako obsah BIM.

Od apríla sú informácie o produktoch spoločnosti SYSTEA k dispozícii ako BIM obsah v systéme waya. waya funguje ako zásuvný modul pre CAD systémy ArchiCAD a Revit a vytvára prepojenie medzi projektantmi a výrobcami. Okrem geometrických údajov svojich stavebných výrobkov spoločnosť SYSTEA do obsahu BIM integrovala aj súvisiace odborné znalosti. Výsledkom je jedinečná všestrannosť obsahu BIM na portáli waya. Okrem klasického umiestnenia obsahu BIM do systému CAD umožňuje waya konfiguráciu produktov s podporou BIM. Obsah BIM od spoločnosti SYSTEA je konfigurovateľný online a možno ho individualizovať pred integráciou do plánovania CAD pomocou zásuvného modulu. Vďaka tomu sú časovo náročné manuálne úpravy v systéme CAD minulosťou.

Okrem vysokého stupňa prispôsobenia obsahu BIM projektanti efektívne šetria čas pri vyhľadávaní, výbere a umiestňovaní digitalizovaných systémov spodnej stavby vďaka prehľadnému rozhraniu waya. Jürgen Walter, produktový manažér spoločnosti SYSTEA, tento prístup víta: "V spoločnosti SYSTEA sa snažíme neustále zjednodušovať každodennú prácu našich obchodných partnerov. So spoločnosťou BIMsystems máme po boku partnera, ktorý nás v tom podporuje. Naše systémy nosných konštrukcií sú individuálne a vysoko kvalitné. To sa musí odraziť v digitálnej aplikácii. Preto sa spoliehame na BIMsystém, pretože mapuje aj zložité systémové požiadavky a pritom zostáva pre používateľa funkčný."

"Vo svete, ktorý sa neustále stáva zložitejším, chceme uľahčiť každodennú prácu našich obchodných partnerov všetkým, čo robíme." Toto motto je súčasťou poslania spoločnosti SYSTEA. Pri výrobe podkonštrukcií pre fasády, ako aj pri digitálnych poradenských službách. Pomocou systému waya môžu konzultanti spoločnosti SYSTEA priamo zobraziť príslušný obsah BIM pre požiadavky projektantov, upraviť ho a správne sprístupniť projektantom. Spoločnosť tak efektívne sprevádza projektantov v procese bez zbytočných opakovaní.

Výsledok: architekti, stavbári, remeselníci a bytové podniky profitujú z bezstratového prepojenia v rámci plánovania BIM, poradenstva priamo v systéme CAD, digitalizovaných údajov o projekte a výrobkoch a informácií vhodných pre adresáta počas celého procesu plánovania.

SYSTEA zabezpečuje aktuálny a správny obsah BIM - kedykoľvek
BIMsystems používa existujúce digitalizované údaje o materiáloch a výrobkoch ako digitalizované odborné znalosti pre obsah SYSTEA BIM. prostredníctvom údržbového prostredia linya by BIMsystems sa tieto informácie o výrobku rozvíjajú do obsahu BIM a vytvára, spravuje a aktualizuje ich samotný výrobca pomocou odborných znalostí v podobe pravidiel a logiky. To znamená, že obsah BIM v systéme waya je vždy aktuálny a výrobca ho môže implementovať. "Zjednodušenie fasád" sa tak stáva realitou pre projektantov - pre výrobcov a projektantov.

Preto sa teraz odborník na fasády spolieha na systém waya od spoločnosti BIMsystems. Pretože vysoká efektívnosť a funkčnosť systému BIM pre samotný systém SYSTEA je presvedčivá: krátke časy realizácie a malá námaha pri vytváraní obsahu BIM prostredníctvom prostredia na údržbu "linya".

waya je pre projektantov so všetkými základnými funkciami zadarmo! Umožňuje im a ďalším zainteresovaným stranám v oblasti výstavby vyhľadávať, transformovať, konfigurovať a umiestňovať obsah BIM zo systému SYSTEA a spolupracovať s partnermi v centrálnom dátovom modeli. Inštalácia nie je zložitá: Po stiahnutí bezplatného doplnku a jeho inštalácii sa používatelia musia bezplatne zaregistrovať iba raz. Potom je zariadenie waya pripravené na prevádzku a možno ho ovládať priamo zo systému CAD.

Viac noviniek

V dobe, ktorá sa vyznačuje nedostatkom pracovných síl a stále kratšími lehotami na rozhodovanie p...

Keď si spomeniete na Bauhaus v Berlíne, automaticky si ho spojíte s Gropiom. S novou budovou Bauh...

Úspešná kombinácia starého a nového