Katalóg

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

Umenie presného a rýchleho pripevnenia 3D prvkov

V dobe, ktorá sa vyznačuje nedostatkom pracovných síl a stále kratšími lehotami na rozhodovanie počas vývoja projektu, sú teraz k dispozícii nástroje, ako je 3D plánovanie a projektovanie. Úzka koordinácia a spolupráca medzi výrobcom stavebných prvkov, architektom a realizátorom fasády znamená, že prefabrikované prvky sa môžu realizovať s kratšími časmi montáže.

Na ich rýchlu a presnú montáž sú potrebné špeciálne vyvinuté systémy podkonštrukcií, možnosti a technológie predmontáže, ako aj prehodnotenie plánovania a montáže. Stavebné prvky sú ťažšie a menej drobné, čo zodpovedá dnešným architektonickým požiadavkám.

Veľkoformátové stavebné prvky ako architektonické pútače pozornosti
V pôsobivom stavebnom projekte SPURWERK brémskeho investora a projektanta "Peper & Söhne" sa požiadavky súčasnej architektúry uplatňujú v praxi. Na mieste bývalej nákladnej stanice Neustadtsgüterbahnhof (Neustadt) vzniká na ploche približne 90 000 m2 moderný, všestranný komerčný mix kancelárií, remeselníckych dielní, výstavných priestorov a reštaurácií.

Za mestský vzhľad nového priestranného pracovného prostredia sú zodpovední architekti z ateliéru Westphal Architekten BDA. V novovzniknutej štvrti sa nachádzajú viacpodlažné, sivasté opalizujúce budovy obložené tehlami, ktoré podopierajú antracitovo sfarbené, poschodové betónové sokle.

Bezpečná opora pre trojrozmerné veľkoformátové betónové stĺpy v prvkovej konštrukcii
Špeciálna konštrukcia osvedčeného profilového systému SYSTEA UBE NG spája dosky a tvarovky vyrobené spoločnosťou RIEDER zo sklovláknobetónu. S cieľom urýchliť čas montáže smerom nahor smerujúcich šípovitých 3D prvkov zo sklovláknitého betónu boli zvolené dvojrozmerné prvky radu formparts. Prvky sa prefabrikovali tak, aby do seba presne zapadali pomocou systémových rohových konzol, a po predmontáži sa dopravili na stavbu.

V úzkej koordinácii so spoločnosťou Kohlmeyer Fassadenbau sa tak podarilo nielen mnohonásobne skrátiť proces montáže, ale aj dokonale skĺbiť vysokú kvalitu predmontáže s prácou na stavbe. Pri montáži veľkoformátových prvkov na stavbe je dôležité presné rovinné vyhotovenie a precízna montáž žeriavom.

Profilový systém SYSTEA UBE sa vyznačuje skrytým upevnením veľkoformátových fasádnych dosiek. V projekte budovy v Brémach sa obkladové prvky skrutkovali skryto pomocou konzol systému Rieder. Na splnenie tepelnoizolačných požiadaviek bol systém SYSTEA tepelne optimalizovaný. Upevnenie agraffe sa môže vykonať na stavbe alebo v rámci predmontáže. Pre jednoduchšie spracovanie boli stenové konzoly vybavené montážnou pomôckou, ktorá umožňuje upevnenie a udržanie nosného profilu na mieste.

SYSTEA je k dispozícii pre individuálne diskusie a otázky.

Viac noviniek

Keď si spomeniete na Bauhaus v Berlíne, automaticky si ho spojíte s Gropiom. S novou budovou Bauh...

S okamžitou platnosťou je SYSTEA k dispozícii s obsahom BIM všetkých syst&ea...

Úspešná kombinácia starého a nového