Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.11.2022 03:11

Nové pneumatické svorky od spoločnosti norelem

Efektívna automatizácia procesov pomocou pneumatických upínacích prvkov

S novými pneumatickými produktmi v kategóriách "Pneumatické upínače" a "Polohovacie prvky a systémy" rozširuje spoločnosť norelem svoj existujúci sortiment komponentov pre výrobné procesy v rámci Priemyslu 4.0.

Pneumatické upínacie prvky ovládané stlačeným vzduchom sa osvedčili v mnohých aplikáciách v automatizovanej výrobe, keď ide o rýchlu a presnú výmenu obrobkov, čím sa optimalizujú pracovné postupy.

Nové kyvné a pákové upínače

Pneumatické kyvné a pákové upínače od spoločnosti norelem sa používajú všade tam, kde na upnutie obrobku postačujú malé upínacie sily alebo keď musí byť upínací bod voľný na vkladanie a vyberanie. Sú vyrobené z hliníka a sú skonštruované tak, aby sa dali namontovať rôznymi spôsobmi a v rôznych polohách - napr. na pracovných stoloch - tak, aby otočná svorka vždy optimálne fixovala obrobok.

Otočné svorky, ktoré sú k dispozícii v ľavotočivom alebo pravotočivom vyhotovení, sa vyznačujú rýchlym otáčavým a upínacím pohybom. Typické odvetvia, v ktorých sa používajú, sú letecký a automobilový priemysel, strojárstvo, potravinárstvo a balenie a spotrebný tovar. Novinkou v sortimente norelem sú tri otočné svorky a páková svorka.

Inovácie v oblasti polohovacích prvkov a systémov

Pneumatické polohovacie valce, polohovacie držiaky a centrovacie svorky od spoločnosti norelem zaujmú svojím kompaktným dizajnom, tesneniami z elastoméru a nehrdzavejúcim dizajnom so základnými telesami z nehrdzavejúcej ocele. Čap a puzdro sú dodatočne tvrdené, aby sa zabránilo opotrebovaniu počas častých cyklov.

Novo pridané komponenty pre stroje a prípravky pracujú so stlačeným vzduchom, sú určené na jednoduché upínacie a polohovacie úlohy a zabezpečujú napríklad rýchlu výmenu paliet, upínacích dosiek alebo príslušenstva robotov. Okrem toho umožňujú súčasné upínanie alebo odopínanie prídavných zariadení, ako aj priame polohovanie a upínanie súčiastok bez protikusu pri centrovacom upínaní.


Viac noviniek

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia
Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem

30.10.2023 01:05

Inžiniersky nováčik 2023
Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem
Vyskúšajte nové a osvedčené produkty norelem naživo