Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

09.12.2022 02:12

Polohovací valec s klinovým upínacím systémom

Mechanický upínací systém od spoločnosti norelem upevní štandardné diely za niekoľko sekúnd

Odolná, jednoduchá montáž a rozsah upínania od 0 do 30 milimetrov: Polohovacie valce od spoločnosti norelem s klinovým upínacím systémom spoľahlivo fixujú a centrujú štandardné diely a rýchlo sa prispôsobujú zmenám vo výrobnom procese.

Mechanické polohovacie systémy sa používajú v automatizovanej výrobe pri mnohých rôznych procesoch. Musia byť rýchle a spoľahlivé a v prípade potreby sa musia dať ľahko nastaviť.

Polohovacie valce od spoločnosti norelem s klinovým upínacím systémom spĺňajú všetky tieto body. Sú vyrobené z leštenej kalenej ocele a sú k dispozícii v štyroch rôznych priemeroch od 10 do 20 mm. Valce dosahujú prídržnú silu od 5,4 kN do 22,6 kN s rozsahom upnutia od 0 do 30 mm. Vďaka tomu sú ideálne pre mnohé výrobné procesy, ktoré zahŕňajú upevňovanie a fixáciu štandardných prvkov - aj v spojení s rýchlovýmennými systémami.

Jednoduchá montáž, mnoho výhod

Na montáž polohovacích valcov postačuje štandardné náradie; valec sa dokonca prednabíja ručne. Centrovanie alebo montážne puzdrá nie sú potrebné. V porovnaní s riešeniami s guľôčkami ponúkajú polohovacie valce od spoločnosti norelem s klinovým upínacím systémom predovšetkým výrazné zvýšenie upínacej sily pri rovnakom uťahovacom momente. Vysokokvalitné axiálne ložisko presvedčí vysokou únosnosťou a dlhou životnosťou.

Ďalšie výhody:


- Ľahko nastaviteľný rozsah upínania

- Nezávislý na priemere a povrchovej úprave.priemer a povrchová úprava otvoru (do H12)

- upínací účinok

- flexibilita prípravku pre rýchlu reakciu.flexibilita prípravku na rýchlu reakciu na zmeny vo výrobnom procese

Ako príslušenstvo ponúka spoločnosť norelem opravnú súpravu (skrutka so zapustenou hlavou, O-krúžok a trojdielne čeľuste), pomocou ktorej možno polohovací valec rýchlo a jednoducho opraviť.

mimochodom: Znalosti o produktoch v oblasti polohovacích valcov s klinovým upínacím systémom sú teraz k dispozícii aj v školiacom stredisku norelem ACADEMY.



Viac noviniek

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia
Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem

30.10.2023 01:05

Inžiniersky nováčik 2023
Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem
Vyskúšajte nové a osvedčené produkty norelem naživo