Katalóg

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power® Meranie Mellenbach

AC/DC pôvodne neznamená známu hardrockovú skupinu, ale celosvetovo najrozšírenejšiu formu premeny elektrickej energie zo striedavého prúdu na jednosmerný. Keď elektrina na začiatku 20. storočia začala svoj triumfálny pochod, viedla sa tzv. elektrická vojna medzi jednosmernými a striedavými sieťami a ich protagonistami Edisonom a Westinghousom. Nakoniec prevládli siete so striedavým prúdom, a teda zdroje striedavého a jednosmerného prúdu, ktoré sa považujú za dominantnú formu napájania už viac ako 100 rokov. Výnimočnými výhodami striedavého prúdu sú jeho ľahká meniteľnosť z hľadiska úrovne napätia a jednoduchá prepínateľnosť. Pomocou transformátorov je možné vytvárať vysoké napätie, a tým prepravovať a distribuovať veľké množstvo energie na veľké vzdialenosti. Miestne transformátory sa potom môžu použiť na zabezpečenie menej nebezpečného, nižšieho napätia na napájanie osvetlenia a motorov.

S rastúcim výskytom elektronických obvodov, ktoré na svoju činnosť vyžadujú jednosmerné napätie, vznikla potreba konvertovať striedavé napätie späť na jednosmerné. Zariadenia, ktoré mapujú túto elektrickú funkciu, majú rôzne názvy v závislosti od aplikácie a miesta - zdroj, usmerňovač, napájací zdroj a menič AC/DC sú len niektoré z nich. Oblasti použitia sú široké: Moduly AC/DC sa používajú nielen v priemyselných oblastiach, ale sú prítomné aj v každom počítači a televízore, ako aj v osvetlení LED. V MTM Power® nájdete širokú škálu rôznych produktov na optimálne napájanie AC/DC v priemysle - od nízkonapäťových modulov až po zásuvné zdroje.
Optimálne napájanie s AC/DC zdrojmi od MTM Power®
V celej oblasti použitia elektronického napájania sa kladie dôraz na spoľahlivosť a životnosť. Používanie zariadení, ktoré sú závislé od napájacej jednotky AC/DC, musí byť zaručené nepretržite. Preto sa naše AC/DC moduly vyznačujú modernou topológiou obvodov a spĺňajú všetky príslušné bezpečnostné normy, ako aj normy EMC. V našom sortimente nájdete okrem iného napájacie jednotky na decentralizované napájanie najrôznejších priemyselných aplikácií. Použitá technológia BPC - takzvané chladenie základnej dosky - umožňuje odvádzať tepelné straty práve cez základnú dosku. Tým sa predlžuje očakávaná životnosť jednotiek. Tieto robustné a bezúdržbové zdroje striedavého/jednosmerného prúdu sú obzvlášť vhodné na použitie v citlivých elektronických subsystémoch.

Viac noviniek

Vďaka špeciálnej unikátnej technológii vákuového zapuzdrenia sú napájacie moduly MTM Power komple...

Hľadáte riešenie napájania na priame použitie "na stroji"?

Meniče DC/DC radu PCMDS550-FT sú prispôsobené požiadavkám v oblasti vysokozdvižných vozíkov. Najv...