Katalóg

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hydraulické brzdové valce: jednoduchšia manipulácia aj v kritických prostrediach

Špeciálne vzorkovače sa používajú na aktívny zber mikróbov prenášaných vzduchom vo vysoko citlivých čistých priestoroch na zabezpečenie najvyššej ochrany osôb a materiálov. Na jednoduchú a zväčša bezdotykovú manipuláciu s konštrukciou používa britská spoločnosť Pinpoint Scientific, ktorá sa špecializuje na laboratórne vybavenie, hydraulické brzdové valce od spoločnosti ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mikrobiologické monitorovanie prostredia je regulované prostredníctvom smernice ISO 18593. Poprednou spoločnosťou v oblasti špecializovaného laboratórneho vybavenia je spoločnosť Pinpoint Scientific z Bridgendu vo Walese v Spojenom kráľovstve. Sortiment výrobkov zahŕňa riešenia na monitorovanie vzduchu, kontinuálne monitorovanie životaschopných častíc a monitorovacie riešenia pre izolátory. Vysokokvalitný odber vzoriek pre laboratórny personál zahŕňa aj vysokú úroveň užívateľského komfortu a účinnú ochranu pred kontamináciou. Aj rad ImpactAir mikrobiálnych vzorkovačov vzduchu od spoločnosti Pinpoint Scientific možno považovať za ukážkový príklad riešenia, ktoré bolo premyslené do najmenšieho detailu. Sú určené na nepretržité monitorovanie vo výskumných a priemyselných laboratórnych prostrediach, kde je rozhodujúci odber vzoriek životaschopných častíc počas procesu. Práca sa vykonáva nasávaním vzduchu vysokou rýchlosťou cez veľmi úzku vstupnú štrbinu, pričom častice vrátane mikróbov vo vzduchu narážajú na aplikovaný kultivačný povrch v Petriho miske a priľnú k nemu. Petriho miska sa pomaly otáča pod vstupným otvorom, aby sa zabezpečilo, že vzduch dopadá vždy na čerstvú oblasť kultúry. Tým sa výrazne znižuje pravdepodobnosť dvojitého nárazu. Ide o mikrobiologický a fyzikálny jav, pri ktorom dva mikróby skončia na tom istom mieste a počas inkubácie sa javia ako jedna kolónia. S cieľom čo najviac uľahčiť prácu používateľom, najmä v čistých priestoroch laboratórií v potravinárskom alebo zdravotníckom priemysle, ako aj vo farmaceutickom priemysle pri odbere vzoriek, sa konštruktéri spoločnosti Pinpoint Scientific pri hľadaní vysokokvalitných komponentov na reguláciu otáčok obrátili na britského distribútora ACE Stoßdämpfer GmbH. Po zvážení všetkých požiadaviek a želaní odporučil na ovládanie kapoty hydraulické brzdové valce vyrobené v Nemecku.

Hydraulické brzdové valce pre špeciálne riešenie



Wyn Gordge, jeden z obchodných inžinierov spoločnosti ACE vo Veľkej Británii, opisuje východiskovú situáciu: "S naším distribútorom, spoločnosťou Applied Automation, sme často úspešne spolupracovali, takže aj v tomto prípade viedla dodávka rýchlo k požadovanému výsledku na strane zákazníka." Za rozhodujúci bod pre použitie hydraulických brzdových valcov označuje želanie zákazníka, aby proces otvárania kapoty vzorkovnice prebiehal bez výraznej námahy. Bez tejto požiadavky by boli v zásade ako strojné prvky vhodné aj priemyselné plynové pružiny z nehrdzavejúcej ocele od spoločnosti ACE, ktoré sa dajú presne nastaviť na požadovanú rýchlosť otvárania a zatvárania pomocou ventilu. Keďže však na rozdiel od vizuálne veľmi podobných priemyselných plynových pružín je potrebné hydraulické brzdové valce typu HB15-50 iba poklepom spustiť proces otvárania kapoty, voľba padla na tieto komponenty, ktoré má spoločnosť ACE v oblasti regulácie rýchlosti k dispozícii. Ďalším plusovým bodom pre túto aplikáciu je skutočnosť, že tieto brzdové valce umožňujú šetrný proces zatvárania s dodatočným tlmením.

ACE ako odborná značka skupiny Stabilus a Applied Automation ako skúsený distribútor komponentov pre laboratórnu techniku dokázali využiť ďalšiu silnú stránku. Spoločnosť ACE, známa ako partner pre vývoj a cenená pre individuálne riešenia aj pri malých množstvách, dosiahla hydraulický výkon: Keďže vzorkovače ImpactAir sa väčšinou používajú v kritických laboratórnych prostrediach a čistých priestoroch, použitie strojového oleja ako tlmiaceho média v tele brzdového valca neprichádzalo podľa špecifikácií spoločnosti Pinpoint Scientific do úvahy. Z dôvodu tejto požiadavky a vzhľadom na citlivé oblasti použitia spoločnosť ACE vybrala špeciálny rastlinný olej s veľmi podobnou viskozitou a životnosťou. V priebehu návrhu výrobku potom konštruktéri spoločnosti Pinpoint Scientific pridali nerezové puzdrá na obal hydraulických brzdových valcov, ktorých vonkajšie telesá sú štandardne vyrobené z lakovanej ocele. Toto opatrenie na jednej strane slúži na splnenie vysokých hygienických požiadaviek na prevádzku v čistých priestoroch a na druhej strane nerezový materiál puzdier dokonale ladí s celkovým dizajnom ImpactAir-140.

Použité strojové prvky od spoločnosti ACE sú ideálne vhodné na otváranie krytu a jeho udržiavanie v uhle otvorenia 60 stupňov podľa potreby vďaka plynulej regulácii sily zatlačenia alebo ťahu v rozsahu od 20 N do 800 N. Strojové prvky možno nastaviť do ľubovoľnej polohy. Nastavenie dvojčinných alebo jednočinných hydraulických brzdových valcov sa jednoducho vykonáva prostredníctvom nastavovacieho segmentu na pieste. Ako vysvetľuje spoločnosť Pinpoint Scientific, vďaka ich vysokej kvalite a dlhej životnosti neexistujú takmer žiadne obmedzenia želaní koncových zákazníkov v laboratórnom sektore, pokiaľ ide o frekvenciu otvárania a zatvárania. Inak sa tieto strojové prvky na presnú reguláciu otáčok používajú predovšetkým v najrôznejších automobilových alebo priemyselných konštrukciách, ale aj v elektrotechnickom, nábytkárskom a voľnočasovom priemysle.

Viac noviniek

Vo švajčiarskom vedeckom centre Technorama ponúka 500 experimentálnych stan&...

Športoví vedci pri svojich návrhoch používajú aj hydraulick&ea...

Preprava mRNA vakcíny proti COVID-19 od spoločnosti Biontech/Pfizer predstavuje skutočn&ua...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka inžinierom okrem softvéru n...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka konštruktérom nielen...

To, čím sú kaskadéri pre filmové hviezdy, sú štrukturálne tlmiče TUBUS pre drahé filmové kamerové...