Katalóg

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Slávnostné položenie základného kameňa Závod 6

Spoločnosť Franke GmbH sídli na Obere Bahnstraße v meste Aalen od roku 1954. Na základe vynálezu ložiska s drôtenou dráhou zakladateľa spoločnosti Ericha Frankeho sme sa stali špecialistom na rotačné a lineárne pohyby v mnohých priemyselných odvetviach. Neustále pribúdajú nové oblasti použitia, ako napríklad e-mobilita. Výrobné oblasti rastú spolu s úlohami.

Považujeme sa za vývojového partnera pre inovatívne riešenia. Prispôsobená požiadavkám zákazníkov vytvára spoločnosť Franke technické majstrovské diela pre špeciálne. Supertiché presné ložiská pre počítačové tomografy, ako aj ultraľahké valivé ložiská z 3D tlačiarne. Valivé ložiská Franke možno nájsť v zdravotníckej technike, pletacích strojoch alebo pri výmene nástrojov. Osádzajú dosky s plošnými spojmi pri najvyššej rýchlosti alebo otáčajú obrovské solárne panely po tisíckach, aby sledovali dráhu slnka. Spoločnosť Franke v súčasnosti zamestnáva vo svojom sídle v Aalene približne 360 ľudí. Spoločnosť Franke v súčasnosti opäť buduje:

Franke je do roku 2025 klimaticky neutrálna

Udržateľnosť je pre spoločnosť Franke tiež veľkou témou. Spoločnosť chce byť do roku 2025 klimaticky neutrálna. Už v roku 2019 bola prvýkrát stanovená uhlíková stopa jedného z hlavných produktov: hlavného skladu počítačových tomografov. Zistilo sa tak, že 80 % emisií tohto výrobku vzniká v predchádzajúcich alebo nadväzujúcich procesoch. V dôsledku toho sa spolu s dodávateľmi hľadali spôsoby prechodu na procesy šetrné ku klíme a ich zavedenie.

Záver

Požiadavky na moderné priemyselné podniky v globálnej konkurencii sa stále zvyšujú. Kľúčom k úspechu je otvorenosť novým trendom pri zachovaní tradícií. V spoločnosti Franke sa toto vyvažovanie darí každý deň nanovo.

Viac noviniek

Vo svete ložiskových technológií je v centre pozornosti inovatívne riešenie: ložisko s drôtenou dráhou.

Jednoduché ovládanie a dobrý dizajn: Mladá spoločnosť Sachs Products kladie pri svojich manipulač...

Španielsky výrobca baliacich strojov Mespack je špecialistom na flexibiln&ea...

Z výzvy sa stáva úspešný príbeh: Po predchádzajúcej spolupráci na riešení s viacerými dodávateľmi...