Katalóg

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

Žiadny priestor nie je argument

Vo svete ložiskových technológií je v centre pozornosti inovatívne riešenie: ložisko s drôtenou dráhou.

Hlavný rozdiel medzi bežným guľôčkovým ložiskom a ložiskom s drôtenou dráhou spočíva v krúžkoch dráhy. V drôtovom ložisku sa valivé telesá neodvaľujú na pevných krúžkoch puzdra, ale na tvrdených drôtoch. Flexibilita tohto princípu umožňuje voľnejšie a jednoduchšie navrhovanie s cieľom vyvinúť lepšie výrobky.

Z tohto dôvodu ponúkajú ložiská s drôtenou dráhou množstvo výhod, ktoré nemožno prehliadnuť.

Porovnanie princípov

Tradičné valivé ložiská môžu byť často objemné a ťažké a v konštrukcii zaberajú zbytočne veľa miesta. Na druhej strane sú drôtené ložiská kompaktné a ponúkajú úsporu miesta zvonka aj zvnútra pre vaše komponenty. To je obzvlášť užitočné pri aplikáciách, ako sú roboty, kde sa počíta každý centimeter, alebo pri integrácii vnútorných káblových puzdier.

. To možno pôsobivo demonštrovať na príklade ložiskového prvku typu LER.

Obrázok č. 2
Príklad konštrukcie 1: Ložisko Franke s drôtenou dráhou typu LER s priamym pohonom.
Kompaktný montážny priestor umožňuje extrémne tenkostenné konštrukcie. Zaťaženie je plne kompenzované ložiskovým prvkom LER.


Obrázok č. 3:
Príklad konštrukcie 2: Ložisko s drôtenou dráhou typu LER v puzdre ľahkého ložiska na otáčanie antény.
Nízke nároky na priestor vďaka priamej integrácii do puzdra. Ďalšími výhodami sú vysoká tuhosť a necitlivosť na vibrácie a teplotné zmeny.


Drátokolesovéložiská sa prispôsobia vašim požiadavkám

Jedinečnou vlastnosťou drátokolesových ložísk je ich schopnosť, aby vložené priebežné drôty prevzali všetky zaťaženia. To umožňuje voľný výber materiálu a dizajnu okolitej konštrukcie. Ložiská s drôtenými dráhami sa bez problémov prispôsobia rôznym požiadavkám - od ocele a nehrdzavejúcej ocele až po hliník, plast a dokonca 3D tlačené materiály. Ponúkajú nielen nosnosť a tuhosť, ale umožňujú aj tenkostenné geometrie s dostatočnou pevnosťou, čo zvyšuje mieru voľnosti pri navrhovaní.

Myslieť na budúcnosť

Pri ložiskách s drôtenými dráhami často stačí vymeniť len niektoré komponenty, ako sú obežné dráhy, valivé telesá a klietky, aby bolo ložisko opäť plne funkčné.

Najmä v prípade zložitých častí puzdra so zložitou geometriou alebo vyrobených z vysokokvalitných materiálov, ako je napríklad nehrdzavejúca oceľ, sa pri takýchto generálnych opravách rýchlo ukážu ich výhody.

Aj pri bežných otočných krúžkoch môže výmena ložiska s drôtenou dráhou ušetriť až 60 % nákladov v porovnaní s kúpou nového kompletného ložiska.

Viac noviniek

Spoločnosť Franke GmbH sídli na Obere Bahnstraße v meste Aalen od roku 1954. Na základe vyn...

Jednoduché ovládanie a dobrý dizajn: Mladá spoločnosť Sachs Products kladie pri svojich manipulač...

Španielsky výrobca baliacich strojov Mespack je špecialistom na flexibiln&ea...

Z výzvy sa stáva úspešný príbeh: Po predchádzajúcej spolupráci na riešení s viacerými dodávateľmi...