Katalóg

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

Trendom sú menšie prietokové riešenia

Na mnohých trhoch vidíme posun smerom k miniaturizácii. Napríklad v laboratóriách je pracovný priestor čoraz drahší. Zmenšovanie rozmerov a zmenšovanie plochy... to je trend. Všetko s rovnakým cieľom: úspora nákladov.

Ako to ovplyvňuje naše prietokové riešenia? Malé prietokomery a kompaktné regulátory tlaku s minimálnymi rozmermi zodpovedajú tomuto trendu zmenšovania plochy. Preto neustále navrhujeme nové produkty s menšími rozmermi.

Prečo je zmenšovanie rozmerov prietokových riešení dôležité?
Keďže som pracoval v oblasti vied o živej prírode aj v analytickom priemysle, inšpirujú ma stále rastúce požiadavky na malé rozmer

y.

Už mnoho rokov pretrváva trend, že nehnuteľnosti v laboratóriách sú čoraz drahšie, čo vedie k zmenšovaniu rozmerov prietokových prístrojov.

Silným hnacím motorom zmenšovania rozmerov bola iniciatíva systému NeSSi, ktorý je komerčne známy ako Parker IntraFlow a Swagelok MPC. Najkompaktnejšie prístroje Bronkhorst, séria IQ+FLOW, sú inšpirované touto iniciatívou.

S

pôdorysom 17 mm x 17 mm pre vnútorné stavebné prvky - ako sú senzory a ventily - sa nám podarilo udržať ešte menšie rozmery ako univerzálne usporiadanie NeSSI 1,5" x 1,5".

Kompaktné riešenia prietoku a tlaku
Keďže vieme, že zmenšenie pôdorysu a úspora nákladov je na trhu s prístrojmi pre vedu o živej prírode, biotechnológiu a analytické účely kľúčová, pokračujeme vo vývoji produktov, ktoré spĺňajú tieto požiadavky v kombinácii s požadovaným výkonom. Na malé rozmery našich prietokových prístrojov sa zameriavame už roky.

Naše najnovšie rozšírenie produktového radu je súčasťou série regulátorov tlaku IQ+FLOW. Nové regulátory tlaku so snímačmi tlaku izolovanými od médií dokážu pracovať s oveľa širšou škálou médií, ako sú hélium, vodík, kyslík, metán, vlhkosť, korozívne plyny a horľavé plyny. Viac informácií o týchto regulátoroch tlaku.
IQ+FLOW, kompaktný regulátor tlaku

Riešenia s rozdeľovačom prietoku pre rozšírenú funkčnosť
Ak pracujete na kompletnom prepracovaní svojho systému a máte možnosť začleniť nové technológie, môžete sa rozhodnúť použiť riešenia s rozdeľovačom prietoku a pridať do svojho systému viac funkcií.

Analytické zariadenia sú dobrým príkladom komplexného prietokového systému, ktorý môže využívať rozdeľovacie prietokové riešenia s rozšírenou funkčnosťou pridaním tlakových snímačov, snímačov prietoku, ventilov a zložitejších prietokových ciest.
Rozdeľovacie prietokové riešenia

Inovácie s technológiou čipov MEMS
Veľkosť a funkčnosť technológie snímačov sa riadi fyzikálnymi vlastnosťami princípu merania. Aby sme teda zmenili rozmery, museli sme sa pozrieť na alternatívne technológie merania.

V spolupráci s TNO, holandskou organizáciou pre aplikovaný vedecký výskum, sme navrhli rad ultrakompaktných prietokomerov a regulátorov tlaku postavených na čipovej technológii MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems). To nám umožňuje ponúkať plne funkčné prístroje s minimálnymi rozmermi 20 x 40 mm, čo je oveľa menej ako rozmery bežných prietokomerov a prístrojov na reguláciu tlaku.

Riešenia na mieru
Snímače prietoku a tlaku vrátane proporcionálnych ventilov, uzatváracích ventilov a filtrov sú k dispozícii ako kompaktné predmety, ako stavebnica Lego. To nám dáva možnosť prispôsobiť vaše kompaktné viackanálové prietokové systémy presne tak, ako ich potrebujete.

Aké výhody z toho môžete mať?

  • Kompaktná zostava zabezpečuje priestorovú efektívnosť
  • Moduly s hornou montážou a bočnými otvormi, ľahko prístupné
  • Žiadne kompromisy v oblasti ovládacích funkcií
  • Predbežne otestované zostavy rozdeľovačov "Plug and Play", ktoré znižujú požiadavky zákazníka na testovanie
  • Analógová alebo digitálna komunikácia
Ak si myslíte, že riešenie prietoku na mieru bude spĺňať vaše potreby, dajte nám vedieť a vyzvite náš tím.

Viac noviniek

prietokomerov a regulátorov MASS-STREAM™
Rozšírenie radu IQ + FLOW® o senzory izolované od médií
Rýchle a stabilné, osvedčené a presné