Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Inteligentné produkty pre väčšiu bezpečnosť

Zaisťovacie skrutky a nové polohovacie puzdrá so snímačom stavu od spoločnosti norelem

spoločnosť norelem naďalej rozširuje svoj rozsiahly sortiment v oblasti výrobkov so snímačmi stavu a okrem poistných skrutiek teraz ponúka aj polohovacie puzdrá so snímačmi stavu. S týmito novými inteligentnými výrobkami je norelem priekopníkom na trhu: integrácia indukčných snímačov znižuje straty materiálu a výrazne zvyšuje spoľahlivosť procesov.

Výrobné procesy majú byť stabilnejšie, presnejšie a spoľahlivejšie. Produkty so senzorom podporovaným monitorovaním stavu a polohy, ako sú napríklad aretačné skrutky norelem a polohovacie puzdrá so senzormi stavu, tu ponúkajú jednoznačnú výhodu.

V prípade aretačných skrutiek so senzorom stavu senzor integrovaný do rukoväte zisťuje stav skrutky. Snímač je pripojený k riadeniu stroja prostredníctvom trojžilového PVC kábla. Stav (zamknutá alebo vytiahnutá) sa dá presne zistiť, čo umožňuje riadenie procesu v závislosti od ovládania. Dĺžka, výška a poloha pohyblivých komponentov sa tak dá nastaviť ešte presnejšie. Blokovacie kolíky od spoločnosti norelem sú k dispozícii z ocele alebo nehrdzavejúcej ocele.


Polohovacie puzdrá so snímačom stavu majú na puzdre variabilne nastaviteľný snímač. Na modely "pre stavový snímač" môže používateľ namontovať komerčne dostupný indukčný snímač s priemerom 3 mm. Indukčný snímač detekuje signál a prenáša ho do riadenia stroja, ktoré napríklad spustí výrobný cyklus až vtedy, keď sú všetky ovládacie alebo detenčné prvky v správnej polohe. Elektronické sledovanie stavu sa okrem iného využíva v baliacom priemysle, najmä pri nastavovaní formátu baliacich strojov.


Okrem aretačných skrutiek a polohovacích puzdier má norelem vo svojom sortimente aj odpružené prítlačné prvky so senzorom stavu a senzory stavu z nehrdzavejúcej ocele s držiakom pre rýchloupínacie svorky.




Viac noviniek

norelem závesy pre hliníkové profily

Závesy sa nachádzajú všade tam,...

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia
Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem

30.10.2023 01:05

Inžiniersky nováčik 2023
Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem