Katalóg

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Vysokoteplotné čipové rezistory do 300 °C

Na základe dlhoročných osvedčených výrobných postupov pre čipové rezistory môže spoločnosť SRT Resistor Technology GmbH teraz ponúknuť čipové rezistory, ktoré sú vhodné pre vysokoteplotné aplikácie až do rozsahu 300 °C. Táto nová možnosť vyplýva zo skutočnosti, že tieto čipové rezistory neobsahujú žiadny organický materiál a v štruktúre kontaktov sa nenachádza nikel a cín. Vonkajší kontakt týchto rezistorov pozostáva skôr z vysokokvalitnej zliatiny PtAg, ktorá je rovnako ako vrstva rezistora vypálená pri teplote približne 850 °C a spekaná na keramický substrát.

Pri spracovaní komponentov pre zvýšené prevádzkové teploty vzniká problém, že výber spájok pre teplotný rozsah do 300 stupňov je veľmi obmedzený. Okrem odolnosti voči vysokým teplotám má však kontakt týchto čipových rezistorov tú vlastnosť, že sa dá spoľahlivo kontaktovať vodivými lepidlami. To znamená, že vodivé lepidlá na báze epoxidov alebo polyimidov, ktoré sú dostupné na trhu, poskytujú racionálny a spoľahlivý spôsob pripojenia.

V súčasnosti sú rezistory SRT radu CHR, CHS a CHM k dispozícii vo vysokoteplotných verziách CHR-HT, CHS-HT a CHM-HT.

Všeobecné údaje platné pre všetky tieto typy s ohľadom na vysokoteplotné aplikácie sú zhrnuté v dátovom liste "High-Temperature-Chip-R.pdf". Tento dokument, ako aj jednotlivé dátové listy týchto typov, si môžete stiahnuť z našej domovskej stránky v časti Na stiahnutie. V porovnaní s rezistormi pre aplikácie v bežnom teplotnom rozsahu sa pri výrobkoch pre vysoké teploty pred konečným meraním vykonáva príslušné predbežné starnutie s cieľom predvídať možné zmeny driftu rezistorov.

Okrem možnosti použitia pri zvýšených teplotách majú tieto typové rady čipových rezistorov aj tú vlastnosť, že nie sú magnetické. Štandardné čipové rezistory obsahujú v kontaktnom systéme vrstvu niklu, ktorá má feromagnetické vlastnosti. Pri aplikáciách vo vysokých magnetických poliach, napríklad v počítačových tomografoch, táto magnetická vlastnosť spôsobuje nielen výskyt mechanických síl na súčiastky, ale aj vážne narušenie elektronického užitočného signálu. Táto vlastnosť otvorila pre takéto čipové rezistory novú oblasť použitia.

Viac noviniek

Optimalizáciou rozloženia a techniky tlače sa spoločnosti SRT Resistor Technology GmbH podarilo r...