Katalóg

FLUX-GERÄTE GmbH

27.11.2023 01:11

Spoločnosť FLUX-GERÄTE GMBH bola uznaná za oficiálnu spoločnosť KLIMAfit

Čo je KLIMAfit?
V rámci projektu KLIMAfit, ktorý je v súlade so smernicami spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko o financovaní KLIMAfit, vypracúvajú podniky s podporou spoločnosti Arqum GmbH svoju bilanciu skleníkových plynov a odvodzujú ekonomicky výhodné opatrenia na zlepšenie svojej energetickej účinnosti a zníženie individuálnych emisií. Účasť v programe sa teda oplatí nielen z hľadiska ochrany klímy, využívania zdrojov a prevádzkového know-how, ale v konečnom dôsledku aj z hľadiska úspory nákladov. Program sa zameriava na znižovanie emisií skleníkových plynov.

Realizácia a kroky projektu
Počas šiestich mesiacov sú zúčastnené podniky školené konzultantmi vo všetkých témach súvisiacich s klímou na štyroch seminároch. K jednotlivým kľúčovým témam sú prizvaní aj externí odborníci, ktorí informujú o súčasnej praxi a nových, inovatívnych technológiách v príslušných oblastiach. Jadro projektu tvoria individuálne poradenské stretnutia, ktoré sa konajú súbežne s workshopmi. Na týchto stretnutiach sa s každým účastníkom projektu vykoná individuálna analýza významnosti s cieľom určiť rozsah bilancie skleníkových plynov. Po úspešnom vypracovaní bilancie skleníkových plynov sa účastníkom s podporou poradcov individuálne ukáže, v ktorých oblastiach existuje potenciál optimalizácie na systematické znižovanie emisií a znižovanie nákladov. Tieto prístupy sa zaznamenajú do programu opatrení a realizujú sa v priebehu projektu a podľa možností aj po jeho skončení.

Bilanciaskleníkových plynov
Hlavným obsahom projektu KLIMAfit je štrukturálne vypracovanie individuálnej bilancie skleníkových plynov pre každý zúčastnený podnik na základe požiadaviek a zásad Protokolu o skleníkových plynoch. Takzvané emisie rozsahu 1 (=priame emisie) a emisie rozsahu 2 (=nepriame emisie) musí určiť každá zúčastnená spoločnosť ako povinný obsah. Patria sem emisie zo spotreby elektrickej energie a energie na vykurovanie a z vozového parku. Analýza významnosti sa používa aj na určenie toho, ktoré emisie rozsahu 3 (= emisie z predchádzajúcich/dolných tokov) sa zahrnú do bilancie spoločnosti na základe kritérií množstva, dostupnosti údajov a rozsahu ovplyvnenia. Patria sem napríklad služobné cesty, nakúpený tovar, emisie z dochádzania do práce, dopravy a podujatí. Výsledkom sú individuálne bilančné limity pre každú spoločnosť.

Ukončenie projektu
Na konci projektu kontroluje nezávislá komisia dodržiavanie požadovaných kritérií. Všetky zúčastnené organizácie dostanú ocenenie na prestížnom podujatí.


Výsledok
Zníženie nákladov a zároveň príspevok k ochrane klímy - to boli ciele, ktoré si spoločnosť FLUX-GERÄTE GMBH stanovila na začiatku spolupráce v septembri 2022. Počas obdobia trvania projektu, ktoré trvalo len niečo vyše deväť mesiacov, sa spoločnosti FLUX podarilo definovať veľké množstvo jednotlivých opatrení na zníženie emisií a nákladov, a preto bola nakoniec aj oficiálne uznaná za spoločnosť KLIMAfit.

Smernica FLUX pre klímu
FLUX-GERÄTE GMBH
Prvé elektrické bubnové čerpadlo na svete bolo v roku 1950 pokrstené ako FLUX. Odvtedy nesporný priekopník v oblasti technológie bubnových čerpadiel získal vynikajúce odborné znalosti a skúsenosti aj v mnohých ďalších oblastiach čerpadlovej techniky. Rozsiahle spektrum výrobkov dnes siaha od najrôznejších typov čerpadiel s motormi, prietokomermi a príslušenstvom až po subsystémy pre konštrukciu zariadení a špeciálne systémové riešenia, ako sú napríklad systémy na vyprázdňovanie bubnov. Medzinárodne pôsobiaci rodinný podnik so svojimi 7 dcérskymi spoločnosťami a početnými zastúpeniami dodáva svoje výrobky do viac ako 100 krajín sveta.

Viac noviniek

22.11.2023 09:00

Flux Pumps v Brau Beviale
od 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Vystavovateľ: FLUX Pumps Corporation USA

...
Spoločnosť FLUX-GERÄTE GMBH získala pečať "Zamestnávateľ budúcnosti
Spoľahlivo extrahovať suroviny na výrobu mydla